Kültür - Sanat 16-30 Aralık 'İç Çekişler' D'Art Galeri'de
Paylaş
16-30 Aralık 'İç Çekişler' D'Art Galeri'de

Mustafa Ağatekin 16-30 Aralık 2017 tarihleri arasında D’Art Sanat Galerisi’nde “İç çekişler…” adlı kişisel cam sergisiyle sanatseverlerle buluşuyor.

Küratörlüğünü önemli seramik sanatçılarından Duygu Bağlan'ın, organizatörlüğünü ise Elif Aydın'ın yaptığı D'Art Galeri,seramik ve cam sanatının geniş kitlelere yayılması için sergiler açmaya devam ediyor.

Yurt içinde ve dışında pek çok etkinliğe katılan ve ülkemizde de cam alanında gerçekleştirdiği faaliyetlerle dikkat çeken sanatçı, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam bölümünde çalışmalarını sürdürüyor. Ağatekin “İç çekişler” adını verdiği sergisi ile ilgili olarak şunları söylüyor;

“Bazen yarım kalan ya da bitmesini kabullenemediğimiz şeyler bazen de üzüntü veya özlemle derin bir soluk aldıran anlardır; iç çekişler. O ana kadar olanların, birikenlerin, saklananların, konuşamadıklarımızın, yaşayamadıklarımızın bir solukta dışa çıkışıdır. İç çekmek bir anlamda bir nefeste göstermektir ifade edemediklerimizi, belki de en içten anlatma yoludur. Bu bağlamda bu sergi iç çekişlerden oluşan anların izleğinde şekillendi, bir anlamda yaşamımda kendi payıma düşenlerle bir görüntü alanı yarattı. İç çekişler; zaman zaman kıyılarımdan çekilenlere özlemde, yapmak isteyip yapamadıklarımda, zaman zaman da olmak isteyip olamadıklarımda ya da tam da olmuşken yarım kalanlarla var oldular”.



Sergide 25 adet cam eser yer alıyor. Farklı tekniklerle zenginleştirilmiş cam eserler 30 Aralık 2017 tarihine kadar; İstanbul –Galata Bereketzade Mah.Hacı Ali Sok.Şükran Apt. No:8 de yer alan D’art Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Haberin Devamı