Siyaset '17 Aralık bal gibi darbe girişimidir'
Paylaş
'17 Aralık bal gibi darbe girişimidir'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hukukçular Derneği'nin sertifika töreninde konuştu

Erdoğan, "Bir yargı imamı Pensilvanya'dan gelen emirlerle dava açıyor. Ben yürekli hakim ve savcılara sesleniyorum. Cesaretinizle paralel yapının temsilcilerini siz çökertirsiniz. Hakimlerimiz savcılarımız bu duruma daha ne kadar sessiz kalacaklar.Kime şantaj varsa, kime tehdit varsa devlet olarak tüm imkanlarımızla bunun üzerine gidelim.Ülkemiz ve istikbalimiz adına son derece önemlidir" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-17 Aralık'ta yapılan operasyona 'darbe' dediğimizde içeriden ya da dışarıdan birileri bunu kabullenemiyor. 17 Aralık operasyonu bal gibi darbe girişimidir

- Mısır'da yerel mahkemenin verdiği kararın uygulanmayacağını, hukuk tarihine geçecek bir cinayetin işlenmeyeceğini, bu kararın bozulacağını ümit ediyorum veya ümit etmek istiyorum. Ancak bir kez daha altını çiziyorum. Vicdanı, cesareti olmayan, halkını köle gibi gören üzerinde efendileri olan bir hukuk sistemi her an cinayet işlemeye hazır bir hukuk sistemidir

- Bir yargı imamı Pensilvanya'dan gelen emirlerle dava açıyor. Ben yürekli hakim ve savcılara sesleniyorum. Cesaretinizle paralel yapının temsilcilerini siz çökertirsiniz. Hakimlerimiz savcılarımız bu duruma daha ne kadar sessiz kalacaklar.Kime şantaj varsa, kime tehdit varsa devlet olarak tüm imkanlarımızla bunun üzerine gidelim.Ülkemiz ve istikbalimiz adına son derece önemlidir.

- Türkiye 'deki artık son çete paralel çetedir, bunu da tasfiye ederek Türkiye'nin ayağına takılan tüm prangaları ortadan kaldırmış olacağız.

- Bize Allah'a kulluktan başka hiç kimseye kulluk emredilmemiştir. Biz bütün kurumlarımızda paralel yapıyı temizlemeye başladık.Paralel yapının yargıyı esir almasına inanıyorum ki en başta yargı mensupları karşı çıkacaktır.

- Biz bütün kurumlarımızda paralel yapı ürünlerini temizliyoruz ve sonuna kadar üzerine gideceğiz. Hukuk içinde bu saldırıları yapanlardan ve onlara yardım ve yataklık yapanlardan hesap soracağız.

- 30 Mart'la birlikte yeni bir süreç başladı. Yargının kendini sorgulamasını ümit ediyoruz.Yargıda çok önemli reformlar yaptık.

- Türkiye'deki son çete paralel çete bunu da tasfiye ederek Türkiye'nin ayağına takılan prangaları ortadan kaldıracağız. Maalesef bu paralel yapı reformları engellemeye çalıştı.

- Gönül isterdi ki yeni bir anayasa yapalım ama bu maalesef muhafeletin tutumu nedeniyle bu gerçekleşmedi.

Haberin Devamı