Gündem 17 'Gezi tutuklusu' için itiraz dilekçesi

17 'Gezi tutuklusu' için itiraz dilekçesi

Paylaş
17 'Gezi tutuklusu' için itiraz dilekçesi

Gezi Parkı eylemlerinde yakınları tutuklanan aileler, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde eylem yaptı. Açıklamanın ardından avukatlar, tutuklu 17 kişi için itiraz dilekçesi verdi

Gezi Parkı eylemlerinde yakınları tutuklananların oluşturduğu "Gezi Tutuklu Aileleri Platformu" üyesi yaklaşık 20 kişi, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklamalara izin verilen alanda biraraya geldi. “Gezi tutsaklarına özgürlük için adalet nöbetindeyiz" , “Katiller yargılansın gezi şehitleri onurumuzdur" yazılı pankartlar açan grup daha sonra basın açıklaması yaptı. 7 aydır tutuklu olan yakınlarının serbest bırakılması için toplandıklarını belirten tutuklu babası Kamber Saygılı, “Adalet nöbeti tutacağız, oturma eylemi yapacağız. Avukatlarımız da yakınlarımızın serbest kalması için tutukluluğa itiraz dilekçesi sunacağız" dedi.

Haberin Devamı

Tutuklu eylemcilerin avukatlarından Özlem Gümüştaş ise Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik Gezi soruşturması kapsamında 34 kişinin tutuklandığını ve geçtiğimiz günlerde 17 kişinin tahliye edildiğini belirtti. Tutukluluk incelemesi yapan 3 Nolu Özgürlük Hakimliği'nin soruşturmanın uzamış olduğu gerekçesiyle tahliye kararı verdiğini belirten Gümüştaş, “17 kişi yönünden haklı bulduğumuz geri kalan 17 kişi yönünden de eşitsiz bulduğumuz bu karara bugün itiraz edeceğiz" diye konuştu. Grup alanda oturma eylemine başlarken, avukatlar tutukluluğa itiraz dilekçesi sunmak için adliyeye girdi.

Arzu KAYA/ DHA