Magazin 170 lira işgaliyeyi 'fahiş' buldu

170 lira işgaliyeyi 'fahiş' buldu

Paylaş
170 lira işgaliyeyi 'fahiş' buldu

Hülya Avşar işgaliye bedelini yüksek bulunca karara itiraz etti

İstanbul Sarıyer’deki köşkü nedeniyle sık sık mahkemelik olan sanatçı Hülya Avşar, komşusunun arazisini işgal ettiği gerekçesiyle bilirkişinin hesapladığı ‘işgaliye’ bedelini beğenmedi. Avşar, mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplam 216 metrekarelik alan için yıllık 515 TL öderken, 50 metrekarelik alan için aylık 170 TL hesaplandığını ve bu bedelin ‘fahiş’ olduğunu belirterek yeniden bilirkişi incelemesi talep etti.

"GELİR GETİRMİYOR"

Hülya Avşar, avukatı Kerem Hasbakkal aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçesinde, dava konusu taşınmazın 50 metrekarelik alanının ‘yeşil alan’ olduğunu ve yapılaşmaya imkân vermediğini, bu nedenle gelir getirme imkânının da bulunmadığını kaydetti.

KEŞİF YAPILACAK

Bitişiğinde bulunan ve mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam 216 metrekare büyüklüğündeki 1-4-5-6 ile 31 numaralı parseller için yıllık 515 TL işgaliye bedeli ödediğini dile getiren Avşar, 4’te 1’inden daha az dava konusu arazi için belirlenen aylık 170 TL bedelin çok yüksek olduğunu ifade etti. Hülya Avşar bedelin yeniden hesaplanmasını istedi. Avşar’ın komşusu olan emekli memur Nazmi Karbuz da hesaplanan tutarı az buldu. Mahkeme yeniden keşif yaptıracak.

Haberin Devamı

Habertürk