Gündem 18 Mart için Çanakkale türküsünü işaret diliyle seslendirdiler

18 Mart için Çanakkale türküsünü işaret diliyle seslendirdiler

Paylaş
18 Mart için Çanakkale türküsünü işaret diliyle seslendirdiler

Tokat Niksar'daki Günebakan Ortaokulu öğrencileri, 18 Mart Çanakkale Zaferi için Çanakkale türküsünü asker elbisesi giyerek işaret diliyle seslendirdi

Tokat Niksar'daki Günebakan Köyü'ndeki ortaokulda eğitim gören 15 öğrenci ve öğretmen, köyün farklı noktalarında ve okulda çektikleri kliple Çanakkale türküsünü işaret diliyle seslendirdi.

Yaklaşık bir ayda hazırlanan kliple ilgili bilgi veren Günebakan Ortaokulu Müdürü Sezgin Boyun, "İşitme engelliler Farkındalık Haftası için bir proje yapmaya karar verdik. Bunu arkadaşlara ilettim. Kafamızda bazı projeler şekillendirdik. İşaret diliylebir şarkıyı söylemeye karar verdik. Öğrencilerimiz işaret dili bilmediği için video görüntülerini izleyerek hangi şarkı olacağını belirmeye başladık. Birkaç alternatifimiz vardı ancak 18 Mart Çanakkale Zaferi de yaklaştığı için Çanakkale türküsünü işaret diliyle söyleyebilir miyiz diye beyin fırtınası yaptık.


ÖNCE KENDİLERİ ÖĞRENDİ, SONRA ÖĞRETTİLER


İnternetten önce videoları izledik, önce biz öğrendik, daha sonra matematik öğretmenimiz Duygu Özgül ve Türkçe öğretmenimiz Hazel Serin çocuklara öğretti. Bir ay boyunca çalışıldı. Kameramız yoktu, cep telefonuyla Türkçe öğretmenimiz görüntüleri çekti. Köyün farklı yerlerinde görüntü aldık. Sonra görüntülerin arkasına müzik eklemek ve montaj yapmak vardı, sağ olsun matematik öğretmenimiz Duygu Özgül bir gecede yaptığı çalışmayla bu işin de üstesinden geldi.


'ÖNEMLİ OLAN HAYAL ETMEK'


Dağ başında, uzak bir köyde, imkanların kısıtlı olduğu bir köyde de olsa bu klip işitme engelli bireyler için farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirildi. Çocuklara özgüvenlerini kazandırmak ve her şeyin ders olmadığını, isterlerse, hayal ederlerse yapamayacakları hiçbir şey olmadığını göstermek istedik. Bir dağ köyünde öğretmen olmak hiç de zor değil, önemli olan hayal etmek" dedi.