Ekonomi 1.8 milyar liralık paket daha yola çıktı

1.8 milyar liralık paket daha yola çıktı

Paylaş
1.8 milyar liralık paket daha yola çıktı

2.5 milyar liralık can suyundan sonra, birleşme destekleri geliyor

Birleşen KOBİ destek alacak

Krizde kredi darboğazına giren küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) Sanayi Bakanlığı’ndan yeni paket geliyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) yaklaşık 1.8 milyar liralık bir potansiyel oluşturacak kaynak için kolları sıvadı.

KOSGEB’in yeni uygulamasıyla 2010’da esnaf-sanatkarın kurumsallaşması ve ortak iş yapma kapasitelerinin artması hedefleniyor. Bu kapsamda güç birliği yapacak firmalara 300 milyon liralık kaynak sağlanacak.

Rekabet güçleri artacak

Söz konusu kaynak 1.8 milyar liraya kadar çıkacak. Proje ile araştırma-geliştirme, yenilikçilik, işbirliği ve tematik projeler desteklenecek. Sanayi Bakanlığı’ndan bir yetkili, proje ile KOBİ’lerin kurumsallaşmasına katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Bir başka yetkili de “Yeni destekler sayesinde girişimcilik ruhunu artırmanın yanı sıra firmaların işbirliğine giderek güçlerini artırmalarını da sağlayacağız. Böylece firmaların rekabet alt yapısını da güçlendirmiş olacağız” dedi.

Sanayi Bakanı Ergün açıklayacak

Avrupa Birliği destek sisteminin de göz önünde bulundurulduğu paket, KOSGEB’in çalışmalarını tamamlamasının ardından Sanayi Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklanacak.

Projenin hayata geçmesi ile esnafın nefes alması sağlanacak. Sanayi Bakanlığı’nın geçen yıl açıkladığı uygun faizli kredi paketleri ile KOBİ’lere büyük destek sağlandı.

Birçok firma bu kredi destek paketleri ile ayakta kalmayı başardı. Ayrıca 2009’da hizmet sektörünü de KOSGEB desteğinden yararlanması sağlandı.

Kadınlar girişimciliği sevdi

Bu arada Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın geçen yıl hayata geçirdiği 100 bin işletmeye toplam 2.5 milyar liralık kaynak sağlayacak projenin sonuçları belli olmaya başladı.

1 Ocak’ta sona eren uygulamaya 115 bin şirket başvurdu. 15 Ocak itibarıyla 61 bin işletme 1.5 milyar TL’yi cebine koydu. Başvuranlar arasında parasını alanların yüzde 10’u kadın girişimcilerden oluştu. Kısa sürede 2.5 milyar TL’lik kaynağın tamamının işletmelere aktarılacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı