Gündem 19 kişinin hesabını boşaltmışlar!

19 kişinin hesabını boşaltmışlar!

Paylaş
19 kişinin hesabını boşaltmışlar!

İstanbul'da 35 kişilik hacker çetesinin 19 kişiye ait banka hesabından 1 milyon 150 bin TL çektiği ortaya çıktı

İstanbul’un da aralarında bulunduğu 5 ilde düzenlenen operasyonla çökertilen 35 kişilik hacker çetesinin 19 kişiye ait banka hesabından 1 milyon 150 bin TL çektiği ortaya çıktı. Operasyon sonucunda bilgileri çalınarak boşaltılmaya hazır bin 158 hesap da kurtarılmış oldu.

Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 ay süren fiziki ve teknik takibin ardından harekete geçti. Savcılık talimatı doğrultusunda 22 Şubat’ta Manisa, Sakarya, Düzce, Zonguldak ile İstanbul’un Arnavutköy, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beykoz, Beyoğlu, Büyükçekmece, Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Kağıthane, Küçükçekmece, Sancaktepe, Sultangazi, Şişli ile Zeytinburnu ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında 35 kişi gözaltına alınırken yapılan aramalarda 4 laptop, 1 notebook, 5 harddisk, 5 flash bellek, 5 modem, 37 cep telefonu, 40 sim kart, 37 kredi kartı, 4 hesap cüzdanı, 4 sahte kimlik, çok sayıda başkalarına ait hesap ve kimlik bilgilerininbulunduğu dökümanlar, slipler, hesap bilgileri ve dara ağırlığı 23 gram uyuşturucu ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şebekenin elebaşılığını aynı suçtan kaydı bulunan Nedik K’nın yaptığı ortaya çıktı. Yapılan sorgulama sonucunda şebekenin çalışma şekli de belirlendi. Edinilen bilgiye göre elebaşılığını Nedim K’nın yapıtığı çetenin organizatörlüğünü ise "Komutan" lakaplı Cemil K., yapıyor. Cemil K’nın yönlendirmesiyle hareket eden şebeke üyeleri, "Zeus" adı verilen bir virüs programını hedeflerindeki kişiye gönderiyor. Kişi internet bankacılığı hesabını açtığında virüs de devreye giriyor. Müşteriye başka kişilerin hesabını kullanmak istediği yönünde uyarı kutusu ekrana geliyor. Gerekli bilgileri dolduran kişinin cep telefonuna gelen mesaja EVET demesi isteniyor. Kullanıcı EVET yazıp mesajı cevaplayınca bütün bilgileri karşı tarafa iletilmiş oluyor. Ardından şebeke bu kişinin hesabından kendi hesaplarına havale yapıyor.

Yetkililer, çetenin bu yöntemi kullanarak bugüne kadar 19 ayrı hesaptan 1 milyon 150 bin TL çekildiğini belirtti. Operasyon sonucunda ise bilgileri çalınarak boşaltılmaya hazır bin 158 hesabın da kurtarıldığı öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan 35 zanlı Eyüp Adliyesi’ne sevk edildi.

Operasyonda "Komutan" lakaplı Cemil K’ya ait 3 ayrı fotoğraf da ele geçirildi. Cemil K’nın gözlüklü, sakallı ve kravatlı fotoğraflarının hiçbirinin birbirine benzemediği görüldü.

Elvan EZBER / DHA