Türkiye (Son Dakika) 19 Mayıs 2021 hava durumu! Sağanak yağış ve şiddetli rüzgar uyarısı yapıldı

19 Mayıs 2021 hava durumu! Sağanak yağış ve şiddetli rüzgar uyarısı yapıldı

Paylaş
19 Mayıs 2021 hava durumu! Sağanak yağış ve şiddetli rüzgar uyarısı yapıldı

19 Mayıs 2021 Meteoroloji'nin hava durumu raporuna göre bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor. Bugün hava nasıl olacak? İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? 19 Mayıs hava durumu raporuna göre, Rize, Artvin, Kars, Ardahan çevreleri ile Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı Trakya ile güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Doğu Karadeniz kıyılarında rüzgarın hızını 90 km'ye kadar çıkarması bekleniyor. İşte bölgelere göre son dakika hava durumu raporunun detayları...

19 Mayıs 2021 Meteoroloji hava durumuna göre bazı bölgelerde sağanak yağış bekleniyor. Bugün hava nasıl olacak?Mayıs ayı itibariyle yurt geneli hava durumu Türkiye genelinde mevsim normallerinde seyrediyor. Vatandaşlar 19 Mayıs Çarşamba günü hava durumu nasıl olacak, hava bugün nasıl olacak sorularını araştırıyor. Yurt geneli hava durumu 19 Mayıs Çarşamba günü bazı bölgelerde yer yer sağanak yağış bekleniyor. İşte 19 Mayıs Çarşamba Türkiye genelinde hava durumu...

Haberin Devamı

Meteoroloji tarafından 19 Mayıs 2021 tarihli hava durumu raporu yayınlandı. Buna göre Türkiye’de bazı bölgelerinde 19 Mayıs günü parçalı güneşli olacak. Türkiye genelinde ise hava parçalı bulutlu ve az bulutlu olarak gözükmektedir. Marmara, Akdeniz, İç Anadolu, Ege, Karadeniz Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinin bazı yerlerinde parçalı güneş gözükecek. Mevsim normalleri altında hava durumu pek değişmeyecektir.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Rize, Artvin, Kars, Ardahan çevreleri ile Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'un iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı Trakya ile güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, iç kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGARIN HIZI 90 KM'YE KADAR ÇIKACAK

Rüzgarın genellikle batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu sabah ilk saatlerde Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer kısa süreli olarak hızını 90 km'ye kadar çıkarması bekleniyor.

19 MAYIS 2021 BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

19 Mayıs 2021 Hava Durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Doğu Anadolu'nun doğusu ile zamanla Marmara'nın Trakya kesiminin parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın öğle saatlerinden sonra Iğdır'ın güneyi, Ağrı'nın doğusu, Van, Hakkari ve Kırklareli çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, zamanla Trakya kesiminin yer yer çok bulutlu, yarın öğle saatlerinden sonra Kırklareli çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ÇANAKKALE 16°C, 24°C Az bulutlu

Haberin Devamı

İSTANBUL 15°C, 25°C Parçalı ve az bulutlu

KIRKLARELİ 13°C, 26°C Parçalı ve az bulutlu, yarın zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KOCAELİ 15°C, 28°C Az bulutlu

EGE Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 10°C, 27°C Az bulutlu ve açık

İZMİR 18°C, 27°C Az bulutlu ve açık

MANİSA 15°C, 28°C Az bulutlu ve açık

MUĞLA 10°C, 25°C Az bulutlu ve açık

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 16°C, 30°C Az bulutlu ve açık

ANTALYA 18°C, 25°C Az bulutlu ve açık

HATAY 14°C, 27°C Az bulutlu ve açık

ISPARTA 10°C, 26°C Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 13°C, 30°C Az bulutlu ve açık

ESKİŞEHİR 10°C, 29°C Az bulutlu ve açık

KONYA 13°C, 31°C Az bulutlu ve açık

YOZGAT 11°C, 27°C Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 8°C, 28°C Az bulutlu ve açık

DÜZCE 12°C, 30°C Az bulutlu ve açık

KASTAMONU 8°C, 30°C Az bulutlu ve açık

Haberin Devamı

ZONGULDAK 13°C, 22°C Az bulutlu ve açık

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA 13°C, 34°C Az bulutlu

ARTVİN 14°C, 33°C Az bulutlu

SAMSUN 13°C, 22°C Az bulutlu

TRABZON 14°C, 21°C Az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bu akşam ve öğle saatlerinden sonra Iğdır'ın güneyi, Ağrı'nın doğusu, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 7°C, 25°C Parçalı ve az bulutlu

KARS 6°C, 25°C Parçalı bulutlu

AĞRI 6°C, 25°C Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın öğle saatlerinden sonra doğusu yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN 10°C, 23°C Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADIYAMAN 16°C, 33°C Az bulutlu ve açık

DİYARBAKIR 13°C, 34°C Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 14°C, 32°C Az bulutlu ve açık

Haberin Devamı

SİİRT 20°C, 33°C Az bulutlu ve açık