Gündem 19 Mayıs kutlu olsun

19 Mayıs kutlu olsun

Paylaş
19 Mayıs kutlu olsun

Laik ve çağdaş Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak Milli Mücadele'yi başlatmasının 94'üncü yıldönümü bugün tüm Türkiye'de gururla kutlanıyor

Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençler bugün Ata’nın izinde olduğunu yine gösterecek. Bugün ayrıca Atatürk’ün doğum günü. 1881’de Selanik’te doğan Atatürk kalplerde yaşıyor.

19 Mayıs kutlu olsun

.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Anıtkabir’i ziyaret ederek, Atatürk’ün mozolesine çelenk koydu. Aslanlı Yol’dan yürüyerek tören alanına gelen Kılıç, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.


.
Kılıç, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Bakan Kılıç, deftere şunları yazdı: "Aziz atam, şanlı kurtuluş mücadelemizi başlatmak üzere Samsun’a çıkışınızın 94’üncü yılında Türk gençliği olarak bir kez daha minnet ve şükran duygularımızla huzurunuzdayız. Kurduğunuz cumhuriyeti gençlerimize emanet ederken, onlara yönelik güven ve inancınızı da ortaya koydunuz. Türk gençliği, emanetin kendisine yüklediği yüksek sorumluluğun daima bilincinde olacaktır. Güçlü yarınlarımızın teminatı olan gençliğimiz, sizden ve şanlı tarihinden aldığı güçle geleceğe yeni adımlarla yürüyecek, tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak düsturundan asla vazgeçmeyecek. Türk gençliği, cumhuriyetin kazanımlarının ilelebet sancaktarı olacak, o bayrağı asla yere düşürmeyecek, ülkemizi, hedef gösterdiğiniz muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için görev sırası kendisine geldiğinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaktır. Türk gençliği, en büyük eseriniz olarak gördüğünüz Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet payidar kılmak için dünden daha azimli ve kararlı olacaktır."

Kılıç, Anıtkabir’deki törenin ardından bir Kore gazisiyle Anıttepe Spor Kompleksi’nde düzenlenen törenlere katılmak için yürüdü.