Sağlık 19 yaşındaki genç kız 57 kilo verdi hayatı değişti

19 yaşındaki genç kız 57 kilo verdi hayatı değişti

Paylaş
19 yaşındaki genç kız 57 kilo verdi hayatı değişti

İzmirli Elif Dönmez, 19 yaşında 138 kiloya kadar çıktı. Tüm sosyal hayatı ve hareket kabiliyeti kısıtlanmıştı. Obezite ameliyatından sonra hem sosyal hem de aşk hayatı değişti

İzmirli Elif Dönmez’in lise yılları kilo problemi yüzünden hüsranla geçti. Kilo vermek için akupunktur, diyet, spor elinden ne geliyorsa yaptı ancak başarılı olamadı. Obezite ameliyatı olmaya karar veren Dönmez, Obezite Cerrahı Doç.Dr. Serdar Kaçar ile tanıştı. Genç kız 19 yaşında mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi. Dr. Kaçar ve ekibi tarafından başarıyla gerçekleştirilen ameliyatın ardından hızla kilo vermeye başladı. Doktorunun söylediklerine harfiyen uyan Dönmez, 81 kiloya kadar düştü.

"HİÇBİR YÖNTEM FAYDA ETMEDİ"

Karabük Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Elif Dönmez, ameliyat olmadan önce merdiven çıkmakta zorluk yaşadığını ve oturup kalkmakta zorluk çektiğini dile getirerek, “15 yaşında iyice kilo aldım. Ne yaparsam yapayım, kilomun artmasına engel olamıyordum. Akupunktur gibi tedavileri de denedim ama kilo veremedim” diye konuştu. 19 yaşına geldiğinde ameliyat olmaya karar verdiğini söyleyen Dönmez, “Doktorumla konuştuktan sonra tüm korkularımı yendim ve ameliyat masasına yattım. Ameliyata girdiğimde 138 kiloydum. Şimdi ise 81 kiloyum” dedi.



"ÖZGÜVENİM YÜKSELDİ"

Kilo verdikten sonra öz güveninin yükseldiğini ve insanlarla daha rahat iletişim kurabildiğini söyleyen Dönmez, “Kilo verdikten sonra tanımadığım insanlarla daha rahat konuşabildiğimi fark ettim. Eskiden fotoğraflarda sadece yüzümün çıkmasını istiyordum. Şimdi rahatlıkla boydan fotoğraf çekiliyorum. Dolmuşa bindiğimde en arkaya gidip oturamıyordum. Arka koltuğa oturup kalkıncaya kadar gideceğim yere varmış oluyordum. Şimdi istediğim yere oturuyorum” dedi.

Karabük Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik Bölümü ikinci sınıf öğrencisi olan Elif Dönmez, alışverişe çıkarken dahi zorluk yaşadığını anlatarak, “Alışverişe ağlayarak çıkıyordum. Arkadaşlarımın hepsi ince uzun, manken gibilerdi. Onlar elbise, etek, topuklu ayakkabı giyebiliyorlardı. Ben giyemediğim için çok üzülüyordum. Şimdi ise istediğim her mağazadan istediğim kıyafeti alıp giyebiliyorum” diye konuştu.

"PLATONİK AŞKLAR SONA ERDİ"

Eskiden platonik aşklar yaşadığını söyleyen Dönmez, “Önceden seçmiyor, seçiliyordum. Şimdi seçiyorum. Benim sevdiklerim, beni sevmiyordu. Benim beğendiğim insanlar şimdi gelip beni beğendiklerini söylüyorlar” dedi.

"DENİZE İSTEDİĞİM YERDEN GİREBİLİYORUM"

Yüzmeyi çok sevdiğini dile getiren Dönmez, “Eskiden denize, havuza en tenha yerlerden giriyordum. Şimdi istediğim yerden rahatlıkla denize, havuza girebiliyorum. Aslında şu an düşününce utanılacak bir şey olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

İHA

Haberin Devamı