Ekonomi 190 kişinin alınacağı işe 1054 kişi başvurdu

190 kişinin alınacağı işe 1054 kişi başvurdu

Paylaş
190 kişinin alınacağı işe 1054 kişi başvurdu

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde toplum yararına çalışma programı kapsamında 4 ayrı kamu kurumuna alınacak 190 kişilik 6 aylık geçici işe 1054 kişi başvurdu. Geçici işte çalışacak kişiler kura ile seçildi

Köyceğiz Belediyesi bahçesinde Noter huzurunda yapılan çekilişle 6 aylık geçici işe 190 kişi yerleştirildi. Olaysız geçen noter huzurundaki kura çekimlerine bazı kadınların kucaklarında çocuklarıyla katılması dikkat çekti. Kurada adı okunanlar sevinirken, kazanamayanlar gözyaşları ile ayrıldı.

İŞÇİLER KURA İLE BELİRLENDİ


Köyceğiz’de toplum yararına çalışma programı kapsamında Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Müftülük, Orman İşletme Müdürlüğü’nde ağaç dikmek ve çevre temizliği yapmak üzere İŞKUR aracılığı ile alınacak 190 geçici işçi kadrosunda çalışmak isteyen 1054 kişi için kura çekimine katıldı. Köyceğiz Belediye Bahçesinde Noter huzurunda yapılan kura çekimine 1054 kişinin yanı sıra yakınları da katıldı.


'ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI DA BAŞVURDU'


Köyceğiz noteri yönetiminde yapılan kura çekimini İŞKUR Muğla Şube Müdürlüğü görevlisi M. Akif Koç, Köyceğiz Belediyesi Başkan Yardımcısı Özay Orhan ve yetkililer izledi. Kura çekiminde 70 kişinin alınacağı Orman İşletme Müdürlüğü ağaç dikmek ve çevre temizliği işine 549, Kaymakamlık için 20 kişilik işe 102 kişi, Köyceğiz Belediyesi 90 kişilik temizlik işine 374 kişi kişi müracaat etti.

Konu ile ilgili olarak İŞKUR Yetkili memuru M. Akif Koç, kısa bir bilgi aktararak, "Yaşlılar, şehit ve gazi yakınları da sistemde yer almıştır" dedi.

ÜCRETLERİ İŞKUR ÖDEYECEK


Daha sonra noter tarafından tek tek kura çekildi. Kurada ismi çıkanlar 6 aylık iş için sevindiler. Kura çekimi öncesi kısa süreli bir tartışma yaşanırken toplum yararına çalışma programındaki işe yerleştirilenlerin ücretlerini İŞKUR’un ödeyeceği, kurumlarında bu kişilere iş sağlayacağı öğrenildi.

Haberin Devamı