Gündem 2 milyon dolarlık soygunda polise oyun

2 milyon dolarlık soygunda polise oyun

Paylaş
2 milyon dolarlık soygunda polise oyun

Diyarbakır'da cuma günü bankaya ait zırhlı aracı soyan güvenlik görevlisinin suç ortağı Abdullah Artuç Elazığ'da yakalandı. Yakalanan Artuç, arkadaşı kaçabilsin diye 3 gün susma hakkını kullandı

Diyarbakır’da, çalıştığı bankanın 2 milyon dolarını havaalanına götürürken çalarak ortadan kaybolan güvenlik görevlisi Selahattin Aktürk’ün ortağı Abdullah Artuç yakalandı.

Haberin Devamı

Aktürk’ün soygundan bir gün önce suç ortağı Abdullah Artuç’u, "İş var, gel" diyerek çağırdığı, soygunun ardından birlikte taksiyle Elazığ’a kadar kaçtıkları ortaya çıktı. Soygunculardan Artuç’un, yakalandıktan sonra polisi oyalayarak, Aktürk ile buluşma gününü söylemediği de belirlendi.

Diyarbakır’da geçen cuma günü zırlı ara bir araç bankaya ait 4 milyon doları İstanbul uçağına vermek üzere havaalanına doğru yola çıktı. Ancak aracın sürücüsü Selahattin Aktürk, mesai arkadaşı Yusuf Açer’i etkisiz hale getirip 2 milyon doları alıp kaçtı.

Polis, soygundan sonra geniş kapsamlı yaptığı çalışmada Aktürk’ün suç ortağı Abdullah Artuç’u Elazığ’da 150 bin dolar parayla birlikte yakaladı.

"ÇABUK GEL İŞ VAR"

Haberin Devamı

Soygunun planlayıcısı Selahattin Aktürk’ün yakalanmasının an meselesi olduğu belirtilerken, soygunun detayları da ortaya çıkmaya başladı. Bir yıl önce işe girdiği bankayı soyma planları yapan Aktürk, bir süre sonra Elazığ’da yaşadığı mahalledeki çocukluk arkadaşı Abdullah Artuç’a planını anlattı. İki kişi, hafta sonları Elazığ’da buluşarak, bankayı nasıl soyacaklarını planladı.

Para transferinin yapılacağını bir gün önceden öğrenen Aktürk, telefonla Elazığ’daki mahalle arkadaşı Abdullah Artuç’u arayarak, "Çabuk gel iş var" dedi. İki soyguncu, para aracının geçiş güzergahında keşif yaptıktan sonra planlarını uygulamaya koydu. Selahattin Aktürk, içerisinde yaklaşık 4 milyon dolar olan 2 torbayı havaalanına götürmek üzere yola çıktı. Bankaya ait zırhlı araç ve aracı kullanan sürücü Yusuf Açer’i, tabanca ile etkisiz hale getiren Aktürk, aracı durdurdu. Güvenlik kameraları ve Mobese kameralarının bulunmadığı sokakta tabanca tehdidiyle direksiyondan indirip ellerini ve ayaklarını bağladığı arkadaşını bagaja kilitleyen Aktürk, bağırma sesi duyulmasın diye araçtaki müziğin sesini de sonuna kadar açtı.

TAKSİYLE PARA NAKİL ARACINI TAKİP ETMİŞ

Bu sırada suç ortağı Abdullah Artuç’un taksi ile para nakil aracını takip etmeye başladı. Soygunun gerçekleşeceği yere yakın bir yerden taksiden inen Artuç, Aktürk ile birlikte içerisinde 2 milyon dolar bulunan çantayı aldıktan sonra başka bir taksiyle Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’ne gitti. İki soyguncu buradan da başka bir taksiye binerek Elazığ’a gitti.

Haberin Devamı

POLİSİ OYALADI, BULUŞMA GÜNÜNÜ SÖYLEMEDİ

Polisin çalışmaları sonucunda çalıştığı bankayı soyan Selahattin Aktürk’ün suç ortağı Abdullah Artuç, Elazığ’da 150 bin dolar ile yakalandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gün gözaltında tutulan Artuç, ’Susma hakkını’ kullandı. Sevk edildiği mahkemede her şeyi itiraf eden Artuç’un polisi oyaladığı da ortaya çıktı. Selehattin Aktürk ile gözaltına alınışının ikinci gününde buluşacaklarını anlatan Artuç, bütün çabalara rağmen Aktürk’ün yerini bilmediğini söyledi.