Gündem 2. Ordu Komutanı şehit pilotun ailesini ziyaret etti

2. Ordu Komutanı şehit pilotun ailesini ziyaret etti

Paylaş
2. Ordu Komutanı şehit pilotun ailesini ziyaret etti

Malatya'daki 2. Ordu Komutanı Orgeneral Servet Yörük eşi Saliha Sibel Yörük ile birlikte, Suriye'nin düşürdüğü uçakta şehit olan piyotlardan Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu

Yanında askeri yetkililerle Fahri Kayahan Bulvarı’nda bulunan şehit Pilot Yüzbaşı Ertan’ın baba evine gelen Orgeneral Yörük, şehidin annesi Zennure Ertan’a başsağlığı diledi.

Aile bireyleriyle bir süre görüştükten sonra evden ayrılan Orgeneral Servet Yörük, yine yanında eşiyle birlikte Beydağı Devlet Hastanesi’ne giderek tedavi altında bulunan şehit babası Ali Ertan ile şehidin 7 aylık hamile olan eşi Nihal Ertan’ı ziyarete gitti.

Bu arada Malatya Valisi Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır da şehit Pilot Yüzbaşı Gökphan Ertan’ın bayraklarla donatılan evine giderek başsağlığı dileğinde bulundu.

"OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM"

Şehit pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın annesi Zennure Ertan, oğlunun cesedinin bulunduğunu öğrenince, "Severek gittiyse, ben de severek katlanırım. Ben oğlumla gurur duyuyorum" dedi. Oğlunun vatana ve millete feda olduğunu belirten Zennure Ertan, şunları söyledi:

"Ben böyle bir şeye inanamıyorum. Botları bulunuyor, nereye gidiyor bu çocuk? Oğlumla gerçekten gurur duyuyorum. Vatan millet için feda oldu. Umarım bir gün çıkıp gelecek, ’Anne ben geldim’ diyecek. Olmazsa bile Allah bizden daha çok seviyormuş. İşini ve mesleğini severek yapıyordu. Hayatım uçak diyordu. Uçarken zevk duyuyorum diyordu. Babasını da savaş uçağı ile uçurmak istiyordu."


Mikail PELİT- Cahit ÖZÇELİK/MALATYA, (DHA)