Sağlık 20 ay sonra gözlüğünü çıkarttı

20 ay sonra gözlüğünü çıkarttı

Paylaş
20 ay sonra gözlüğünü çıkarttı

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 15 Mayıs 2012'de tam yüz nakli, geçen yıl 4 Ocak'ta estetik ve fonksiyonel operasyon, 21 Aralık'ta ise göz kapak operasyonu yapılan Turan Çolak gözlük ve göz bantlarından kurtuldu

Uşak’ta intihar sonucu yaşamını yitiren lise öğrencisi 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’ın yüzü, AÜ Hastanesi’nde 15 Mayıs 2012’de yapılan ameliyatla Turan Çolak’a nakledildi.

Haberin Devamı

3.5 yaşında ocağa düşmesi sonucu yüzünün yanmasıyla hayatı değişen Çolak, bu ameliyatla Türkiye’nin 4’üncü, AÜ’nün de 2’nci yüz nakillisi oldu. 4 Ocak 2013’te ikinci kez ameliyat masasına yatan Çolak’a, estetik ve fonksiyonel operasyon yapıldı. İkinci operasyonda, açılıp kapanmayan göz kapaklarını hareket ettirmeye yarayan kaslara müdahale edildi. Müdahalenin ardından Çolak, göz kaslarını hareket ettirebilir hale geldi. Ayrıca, Çolak’ın sarkık sol yanak kısmına germe operasyonu yapılarak daha düzgün bir görünüm verildi.

İlk iki ameliyatı yapan AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, geçen 21 Aralık’ta Turan Çolak’ı 3’üncü kez müdahale etmek üzere ameliyat masasına yatırdı. Son ameliyatta Turan Çolak’ın göz kapaklarına yeniden müdahale edildi. Yaklaşık 2.5 saat süren ameliyatın ardından Çolak, hastane odasında 10 gün tedavi altında tutuldu. Çolak, bu müdahaleden sonra ilk kez gözlük ve göz bandından kurtulup hastane bahçesine çıktı.

Haberin Devamı

Çolak "Doktorum, artık önemli bir operasyona gerek kalmadığını söyledi. Yüz hatlarım yavaş yavaş oturuyor. Göz kapaklarımı açıp kapatabiliyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Kendime güvenim arttı. Artık gözlüksüz ve bantsız sokağa çıkabiliyorum" dedi.

Erol AKKIR/ ANTALYA, (DHA)