Gündem 20 işçi gazdan zehirlendi

20 işçi gazdan zehirlendi

Paylaş
20 işçi gazdan zehirlendi

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, inşaatı devam etmekte olan Petkim Limanı (PETLİM) inşaatında çalışan 20 işçi, kaynak yaptıkları sırada rahatsızlandı. Aliağa Devlet Hastanesi'ne götürülen işçilere serum ve oksijen tedavisi uygulandı

Aliağa’da, Petkim Limanı inşaatında taşeron firma olan Ayson Geoteknik ve Denizcilik İnşaat bünyesinde çalışan 20 işçi, perşembe günü akşam saatlerinde kaynak yaptıkları sırada rahatsızlanınca Aliağa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçilerden bir kısmına da olay yerinde ilk müdahale edildiği belirtildi. Serum takılıp, oksijen verilen işçiler 3 saat sonra tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen işçiler, "Limanda kaynak işi ve denize fore kazık işi yapıyorduk. Arkadaşlarımızdan bazıları tek tek yere düşmeye başladı. Olay duyulur duyulmaz sağlık ekipleri yerde yatan arkadaşlarımıza müdahale etti. 20 arkadaşımız ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Burada biz kaynak işi ve denizin içine fore kazık işinde çalışıyoruz. Daha önce de böyle bir olay yaşamıştık. Petkim’in isteği doğrultusunda kan ölçümleri yapılmıştı. O zaman zehirlenme ile ilgili bir şey çıkmamıştı" dediler.

Taşeron firma yetkilileri olayla ilgili Aliağa Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verirken, Petkim’in bölgede devamlı gaz ölçümü yaparak kontrollerde bulunduğu öğrenildi.

Şahap AVCI/ ALİAĞA,(İzmir),(DHA)