Magazin 20 Kasım Hadi ipucu sorusu: Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemin adı nedir?

20 Kasım Hadi ipucu sorusu: Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemin adı nedir?

Paylaş
20 Kasım Hadi ipucu sorusu: Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemin adı nedir?

Hadi yarışması bugün saat 20.30'daki canlı yayınında kullanıcılarına 40 bin TL ödül dağıtacak. İpucu sorusu belli olurken konu kadınları yakından ilgilendiriyor. Uygulamanın yarışmacılara ilettiği soru şu şekilde: Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemin adı nedir?

20 Kasım akşam Hadi ipucu sorusu belli oldu. İpucu sorusu cilt temizliğiyle ilgili ve kullanıcılara geçilen soru şu şekilde: "Cilt temizliği için kullanılan birçok yöntem var ve bunlardan biri de bugünkü ipucumuz. Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemin adını bilen var mı?"

Haberin Devamı

CEVAP: PEELING

Cildi ölü deriden arındırmak için kullanılan yöntemlere peeling denir. Cildin sağlıklı yapısını sürdürebilmesi için temizliğe ihtiyacı vardır. Pirinç maskesi, kil maskesi ve zeytinyağı peelingi en çok kullanılan yöntemler arasındadır.

Hava kirliliği, kozmetik ürünler ve güneşin yıkıcı etkilerinden cildin üst tabakası doğrudan etkilenir. Cilt de vücudun geri kalanı gibi yaşayan bir mekanizmadır. En üstteki hücreler zamanla işlevlerini kaybeder ve döngülerini tamamlarlar. Altta bulunan sağlıklı hücrelerin yüzeye çıkarılması için bu ölü hücrelerin ciltten uzaklaştırılması gerekir.

PEELİNGİN FAYDALARI

Peeling uygulaması yapmak için kullanılan alternatifler arasında cilt tipine en uygun malzemeyi seçmek, peelingin etkisini güçlendirir.

Haberin Devamı

Peeling cildin üst tabakasını soyar ve ölü hücrelerin cilt yüzeyinden uzaklaştırılarak altta bulunan sağlıklı hücrelerin yüzeye çıkmasını sağlar. Sivilce, leke ve siyah nokta gibi cilt problemlerinin oluşmasını engeller.

Daha sağlıklı ve canlı bir görünüm sağlar.

Yaşlanmanın etkilerini geciktirir.

Cildi sıkılaştırır.

Cilt üzerinde biriken kirleri arındırır.