Gündem 20 milyon liralık afet

20 milyon liralık afet

Paylaş
20 milyon liralık afet

Antalya, 3 gündür etkisini sürdüren yağışın ardından 'yüzen şehir'e dönüştü.Selin ekonomik zararı ilk belirlemelere göre 20 milyon lira

Soğuk ve yağışlı hava Türkiye’nin pek çok kesiminde hayatı olumsuz etkiledi. Aşırı yağışla birlikte gelen fırtınadan en büyük hasarı ise ‘turizm cenneti’ Antalya gördü. Antalya’da saatteki hızı 90 kilometreye ulaşan fırtınanın sonrasında metrekareye 137 kilogram yağış düştü. 3 kişi sel sularına kapılarak can verdi. 1 kişi kayıp.

Haberin Devamı

Altyapı çöktü Kentin en işlek caddeleri tıkanan rögarlar yüzünden dereye dönüştü. Aşırı yağış sonucu Aksu-Serik arasındaki Gebiz Deresi taştı. Antalya-Alanya karayolu ulaşıma kapandı. Çok sayıda sürücü araçlarının içinde mahsur kaldı. Selin ekonomik zararının ilk belirlemelere göre 20 milyon lira civarında olduğu belirtildi. Aksu Tarım İlçe Müdürü Cevdet Metin 212 bin 450 dekar açık alan ile 2 bin 900 dekar seranın su altında kaldığını söyledi. Cevdet Metin şu bilgileri verdi:

1440 ÇİFTÇİ MAĞDUR

“Lodos Aksu Çayı’nın denize dökülmesini engellemiştir. Bundan dolayı su baskınları bu seviyeye ulaşmıştır. İlk belirlemelere göre oluşan maddi hasarın 15 milyon liralık kısmı seralarda, 5 milyon liralık kısmı da açık alanda oluştu. Tarım sigortası kapsamında su baskınından zarar görenlerin maddi zararları sigorta şirketlerince karşılanacaktır. Sigorta yaptırmayan çifçilerin zararını devletin birebir karşılama gibi bir yükümlülüğü yoktur. İlk belirlemelere göre 1440 çiftçimiz sel nedeniyle mağdur olmuştur.”

Haberin Devamı

BAHAR HAVASI GELİYOR

CHP Antalya milletvekilleri Tayfun Süner, Osman Kaptan ve Atila Emek, şiddetli yağış ve fırtınadan etkilenen ilçelerin ‘Doğal afet bölgesi’ ilan edilmesini istedi. Antalya’da yağışın hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor. Ege’de bugün için şiddetli fırtına uyarısı yapılıyor. Hava sıcaklıkları yurt genelinde 3-4 derece yükselecek. Özellikle yarın ‘bahar havası’ yaşanacak.