Yaşam '20 TL'ye gelin koçları süslenir'

'20 TL'ye gelin koçları süslenir'

Paylaş
'20 TL'ye gelin koçları süslenir'

Kurban Bayramı'nda nişanlı olan kıza hediye olarak gönderilecek kurbanlık koç, damat adayı ve arkadaşları tarafından değil, götürüldükleri çiçekcilerde 20 liraya gelin gibi süsleniyor

Erzurumlu Gürkan Yılmazok, 6 aylık nişanlı oğlu için 750 TL’ye satın aldığı kurbanlık koçu kentin en işlek kesimi Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir çiçekçiye getirdi.

Haberin Devamı

Gelin adayı için aldığı koçu konfeti, kurdela, balon ve çiçeklerle süslettikten sonra iki boynuzun arasına bir bilezik takacağını ifade eden Gürkan Yılmazok, şöyle dedi:

"Yüzyıllara dayanan gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz. Kurban Bayramı'nda kız evine hediye olarak gönderilecek olan kurbanlık koç, eskiden damat ve arkadaşları tarafından süslenirdi. Ama şimdi bunla kimse uğraşmıyor. 15-20 lira verip çiçekcilerde süsletiliyor."

Cadde üzerinde süslenen koç, ilgi çekti. Koçu 5 dakika içinde süsleyen çiçekci Uğur Çelik "Gelin koçları için özel süsleme paketleri var. İsteğe göre tüllürle 20 liraya süslüyoruz. Bazen koç hırçın çıkınca işimiz zorlaşıyor" diye konuştu.

Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)

Haberin Devamı