Sağlık 20 yıllık ağrıları sona erdi

20 yıllık ağrıları sona erdi

Paylaş
20 yıllık ağrıları sona erdi

Bel kayması nedeniyle 20 yıldır dayanılmaz ağrılar çeken 75 yaşındaki Nazife Çaykıran'ın korkularını yenip ameliyat olmasının ardından yaşadığı ağrı işkencesi de sona erdi

Ordu’da yaşayan ve bel kayması nedeniyle 20 yıldır korkunç ağrılar yaşayan 75 yaşındaki Nazife Çaykıran, ameliyat olduktan sonra ağrısız bir yaşama ‘merhaba’ dedi. Nazife Çaykıran, 1 cm’lik cilt kesisinden girilerek gerçekleştirilen kapalı operasyon ile bir gecede ağrılarından kurtularak, ağrısız bir yaşama kavuştu.

Haberin Devamı

FİZİK TEDAVİ İŞE YARAMADI

Ev hanımı olan ve 5 çocuk annesi olan Çaykıran, daha önce doktorlara başvurduğunu ve bel kayması tanısı aldığını belirterek “İlaç ve fizik tedavi işe yaramadı. Ameliyat olmaktan korktuğum için yıllarca bu ağrıları çektim. Artık dayanılmaz olmuştu. Doktorlar yaşım gereği ameliyatın riskli olduğunu söylediler. Ben de korkumdan operasyonu yaptırmadım” dedi.

AMELİYAT KORKUSU YENDİ, SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Ağrılarına artık dayanamayan ve korkularını yenerek doktorun yolunu tutan Nazife Çaykıran, Ordu’da başka bir hastaneye gitti. Hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Özgür Çağlar Sayın, yaptığı muayene sonunda Çaykıran’a belinde kayma olduğunu, ameliyat olması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Op. Dr. Özgür Çağlar Sayın, ameliyatın açık ve kapalı yöntemle uygulanabileceğini; ancak yaşından ve hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkları bulunduğundan daha az risk taşıyan ve hasta için daha konforlu olan kapalı yöntemle stabilizasyon ameliyatını önerdi. Çaykıran, en sonunda tüm korkularını yenerek ameliyat olmaya karar verdi.

UYGUN HASTALARDA KONFORLU BİR YÖNTEM

Dr. Sayın “Biz de hastanemizde gerçekleştirdiğimiz tetkikler sonucunda hastamıza bel kaymalarında kapalı yöntemle vidalama (PerkutanTranslaminer Faset Fiksasyonu) işlemini gerçekleştirmeye karar verdik ve kendisine operasyon hakkında bilgi verdikten sonra hastamızın onayıyla operasyonu uyguladık. Bu işlem tecrübeli bir ekip ile uygun ekipmanların olduğu merkezlerde yapılabilen bir işlemdir. Uygun hastalarda çok etkili ve konforlu bir yöntemdir. Hastamızın belinden 1 cm’lik bir cilt kesisi ile girerek eş zamanlı görüntülemeyle (kamera sistemi ile) operasyonu gerçekleştirdik. Bu işlem çok az doku hasarına neden olduğundan hastayı bir günde taburcu edebilme olanağı sağlamaktadır. Başarılı geçen bir operasyon sonucunda hastamızı sağlığına kavuşmuş bir şekilde çok kısa sürede hastanemizden taburcu ettik” dedi.

İHA