Gündem 20 yıllık evlat hasreti sona erdi

20 yıllık evlat hasreti sona erdi

Paylaş
20 yıllık evlat hasreti sona erdi

20 yıl önce, 20 günlük kızını Suudi Arabistan'da bırakan annenin hasreti havalimanında bitti

Songül Aydoğan,Suudi Arabistan'da 21 yıl önce gerçekleştirdiği evlilikten dünyaya gelen kızı Fatma'yı, kocası ölünce 20 günlükken bırakıp Türkiye'ye dönmek zorunda kalmıştı.

Babasının ölmesi ve annesinin de Türkiye'ye gönderilmesi sonrası amcaları tarafından başka bir aileye evlatlık verilen Fatma ise uzun yıllar sonra öğrendiği gerçeğin peşini bırakmadı. Dedektif gibi yaptığı araştırmayla annesinin izini bulan Fatma Suudi Arabistan'daki Türk Konsolosluğu ve Türkiye'de ki Suudi Arabistan Konsolosluğu yetkililerinin de yardımlarıyla annesine kavuştu.

İNTERNETTE GÖRÜŞTÜLER

Yaklaşık 1 sene süren arama çalışmaları sonunda annesinin İstanbul'da yaşadığını öğrenen Fatma, internet üzerinden annesiyle görüşmeye başladı. Tarihi buluşma ise Fatma'nın eşiyle birlikte annesine kavuşmak için İstanbul'a gelmesiyle gerçekleşti. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş bölümün de biraraya gelen anne ve kızı havalimanı çıkışında Türkiye'de yaptığı evlilikten olan Vildan, Oğuzhan ve Aysel isimli 3 kardeş de katıldı.

Kardeşlerin ve annenin buluşması duygulu anlara sahne oldu. Yaklaşık 20 yıl süren ayrılıktan sonra kızıyla buluşan anne Songül Aydoğan, "Çok sevinçliyim, kızımı 20 günlükken bırakarak Türkiye'ye gelmek zorunda kalmıştım.Kızımı arayamadım ancak kızım beni buldu.Şu an çok mutluyum neler söyleyeceğimi bilemiyorum" dedi.

DHA

Haberin Devamı