Spor 2006 Şampiyonluğu İnter'in oldu

2006 Şampiyonluğu İnter'in oldu

Paylaş
2006 Şampiyonluğu İnter'in oldu

İtalya Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, 2005-2006 sezonu şampiyonluğunun Inter'de kalacağını resmi olarak açıkladı

İtalya Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, ''Calciopoli'' skandalı nedeniyle Juventus'tan alınıp FC Inter'e verilen, son günlerde yeniden tartışılan 2005-2006 sezonu şampiyonluğunun FC Inter'de kalacağını resmi olarak açıkladı.

Çizmenin iki büyük futbol kulübünü karşı karşıya getiren 2006 sezonu şampiyonluğunun kimde kalacağı tartışması, İtalya Futbol Federasyonunun bugünkü kararıyla noktalandı. Federasyonun bugün Roma'daki merkezinde yapılan toplantıda, 2005-2006 sezonu şampiyonluğunun FC Inter'de kalması onaylandı.

Juventus'un, kararı bir üst mahkeme olan İtalya'daki tüm spor faaliyetlerinden sorumlu Ulusal Olimpiyat Komitesi temyiz mahkemesine götüreceği basına yansırken, az sayıda Juventus taraftarının federasyon binasının önünde gösteri yaptığı bildirildi.

Federasyon savcısı Stefano Palazzi'nin kısa bir süre önce FC Inter'in de o dönemki başkanı Giacinto Facchetti'nin hakem ayarlama faaliyetlerine karıştığı iddiası üzerine 2005-2006 sezonu şampiyonluğu için Juventus ile mavi-siyahlı ekip arasında şampiyonluk kavgası baş göstermişti.

İtalya Serie A'da 5 yıl önce patlak veren ''Calciopoli'' skandalında, başını Juventus'un çektiği AC Milan, Lazio, Fiorentina, Reggina gibi kulüplerin menajerler ve hakemler aracılığıyla 'şike' organizasyonuna giriştikleri İtalyan polisince ortaya çıkarılmıştı.

Skandal sonrası Juventus'un iki şampiyonluğu silinmiş, siyah-beyazlı ekip bir alt lig olan Serie B'ye düşürülmüştü. Juventus'un silinen şampiyonluklarından 2004-2005 sezonu iptal edilmiş, 2005-2006 sezonu şampiyonluğu ise FC Inter'e verilmişti.

Haberin Devamı