Ekonomi 2013'ün en gözde 10 ofis projesi

2013'ün en gözde 10 ofis projesi

Paylaş
2013'ün en gözde 10 ofis projesi

İstanbul'da oluşan yatırım iklimi yatırımcıların ofis projelerine yöneltiyor. Özellikle Kağıthane, Çağlayan, Kartal ve Maltepe'de hayata geçirilen ofis projeleri lansmanlarının ardından hemen ilgi görüyor.

2013’te öne çıkan ofis projeleri ve özellikleri şöyle: Eclipse Maslak Avrupa Konutları markasının mimarı Artaş Grubu’nun Maslak’ta satışa sunduğu Eclipse Maslak Business projesine yoğun ilgi geliyor. Ofis blokları Mayıs başında satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Projenin tamamına bakıldığında konutların satılabilir alanı 63 bin metrekare, ofislerinki ise 34 bin metrekare olarak belirlenmişti. Satış grafiklerine bakıldığında her ikisinde de yüzde 50’nin üzerinde performans söz konusu.

Yatay bir tasarıma sahip ofis blokları, şirketlerin dikey bir yapılanmanın aksine yatay bir düzlemde konumlanmasına olanak sağlıyor. Bu şekilde şirket içi enerji tüketimi sağlanırken fonksiyonel, kolay ve ulaşılabilir bir oluşum kuruluyor.

İş ve finans dünyasının kalbi Maslak’ın en büyük sorunları arasında yer alan otopark sorununa ve araç bekleme alanlarının darlığına da Eclipse Maslak’ta çözüm getiriliyor. Projenin 600 araçlık otopark alanına ek olarak ofis alanlarının önünde oluşturulan araç bekleme bölümü de firmaların personel servisleri için büyük kolaylık sağlıyor.

Haberin Devamı

Eclipse Maslak Business, metrekaresi ortalama 3.250 Dolar’dan alıcı buluyor.

WEB: http://www.eclipsemaslak.com

İZ Park

Ege Yapı Group imzasıyla Kartal’da inşa edilen İzpark projesinde kampanyalı satışlar devam ediyor.

İki bloktan oluşan proje fiziki yönüyle bakıldığında,

*İnşaat, 8 bin metrekarelik alanda yükseliyor.

*15 kattan oluşuyor.

* Bloklardan ikisi ofis olarak tasarlandı.

*102 ofisin bulunduğu projedeki en düşük ofisin büyüklüğü 44 metrekare… Tavan yüksekliği ise

3.1 metre…

*Donatılar arasında, teras bahçeler, açık – kapalı otopark, vale parking, arşiv odası, copy center, back office, lostra ve kuru temizleme, toplantı odaları ve dünya mutfaklarının en güzel örneklerini sunan restoran bulunuyor.

* İş yasamında yükselmek için dogru yerdesiniz sloganıyla inşa edilen proje Kasım 2014’te teslim edilecek.

Güncel fiyat aralığı –TL- (Mayıs 2013)

44 metrekare ofis: 320 bin

87 metrekare ofis: 361 bin

90 metrekare ofis: 651 bin – 654 bin

108 metrekare ofis: 782 bin

153 metrekare ofis: 671 bin

136 metrekare ofis: 646 bin

160 metrekare ofis: 721 bin – 924 bin

185 metrekare ofis: 811 bin – 886 bin

726 metrekare ofis: 4 milyon 192 bin

223 metrekare ofis: 1 milyon 64 bin

WEB: http://www.izpark.com.tr

Dap Bumerang Ofis

Haberin Devamı

Dap Yapı’nın Çağlayan’da hayata geçirdiği Dap Z Ofis’in hemen arkasında yükselen Dap Bumerang Ofis projesi, ‘Bumerang’ şeklindeki mimarisiyle dikkat çekiyor.

Projede 95 adet bağımsız bölüm yer alıyor. Ofis ve dükkânlardan oluşan Dap Bumerang Ofis, zemin+5 katlı olarak tasarlandı. Ofislerin alanları 68 ile 102 metrekare arasında değişiyor.

WEB: http://www.dapyapi.com.tr

Premier Kampus Ofis

Fer Yapı tarafından gerçekleştirilen Premier Kampus Ofis, Kağıthane’de inşa ediliyor.

Toplam 58 bin metrekare satılabilir, 4 bin 200 metrekare de kiralanabilir alanı bulunan projenin maliyeti 150 milyon lira. Mayıs 2015’te teslim edilecek olan proje, 20 dönümlük bir araziye kuruluyor.

Birleştirilebilir modüller sayesinde 40 ila 10 bin metrekarelik ofislerden oluşan projede, kat ofisleri kadar 5 bin 600 metrekarelik teraslara sahip dubleks ofisler var.

WEB: http://www.premierkampus.com

Helis Metro Ofis

Helis Yatırım tarafından Kartal’da gerçekleştirilen Metro Ofis 16 kat olarak tasarlanıyor. Kartal Köprüsü ile Pendik Köprüsü arasında, metro istasyonuna 3 metre mesafede yer alan proje, 10 milyon liralık yatırım bedeline sahip. Projede, 65-75 ve 85 metrekarelik ofisler olacak. Projede ayrıca, 3 toplantı salonu da yer alacak.

Haberin Devamı

WEB: http://www.helismetroofis.com

Metrowin Tower

Metropolist Yapı’nın Dumankaya İnşaat’la Pendik’te 50 milyonluk yatırımla inşa ettiği Metrowin Tower projesi satışa sunuldu. 15 ayda teslim edilmesi planlanan projede, büyüklükleri 65 ile 125 metrekare arasında değişen ofisler bulunacak. 8 adet toplantı odasına da yer verilen projede, kapalı alanlarda 100 araç kapasiteli otopark da mevcut.

WEB: http://www.metrowin.com.tr

Nurol Tower

Son dönemde satın aldığı arsalarla dikkat çeken Nurol GYO, Çağlayan’daki adliye sarayının yakınında yaptığı Nurol Tower projesini satışa sundu. Ev-ofis konseptindeki projede A sınıfı ofis konseptinde inşa edilen daireler hem konut hem de ev-ofis olarak kullanılabiliyor.

Proje, 243 daire yer alıyor. 6 bin 842 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek olan Nurol Tower, 142 metre yüksekliğinde ve 30 katlı olacak. Büyüklükleri 73 ila 193 metrekare arasında değişen konutların yer aldığı projede, dairelerin tavan yüksekliği ise 4 metre. 140 milyon dolar değerindeki proje 2014’te teslim edilecek.

Haberin Devamı

WEB: http://www.nuroltower.com.tr

Kuriş Kule

Kılıçoğlu- Delta İnşaat tarafından gerçekleştirilen Kuriş Kule, Maltepe’de konumlanıyor. 60 bin metrekarelik arsası üzerine kurulan proje, 190 ofis, 30 mağaza ve işyerinden meydana geliyor. Projede teslimler Mayıs 2015′te yapılacak. 29 katlı tek bloktan meydana gelen Kuriş Kule projesinde ofislerin alanları 85 ile 870 metrekare arasında değişiyor.

Projedeki ofislerin tavan yüksekliği 4 metre, mağazaların tavan yüksekliği ise 8 metre olarak tasarlanıyor.

WEB: http://www.kuriskule.com

Lapis Han

Gürallar Yapı’nın Kartal’da gerçekleştirdiği ofis projesi Lapis Han, E-5 aksı üstünde, Soğanlık metro istasyonunun çıktığı noktada yer alan ve dünyanın en büyük adalet sarayı olarak kabul edilen İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na 700 metre mesafede bulunuyor.

32 bin metrekare inşaat alanına sahip Lapis Han’da farklı büyüklüklerde 160 adet ticari ofis yer alıyor. Projedeki ofisler 57 metrekareden başlayıp, 2 bin metrekareye kadar birleşebilir şekilde tasarlanıyor.

WEB: http://www.lapishan.com

Güneşli Express

Babacan Yapı imzasıyla Güneşli’de hayata geçirilen Güneşli Express’de dairelerin yanı sıra ofisler de yer alıyor.

4 bin 520 metrekarelik alan üzerinde yükselen projede 158 adet konutun yanı sıra 56,23 m2’den 554,75 m2’ye kadar farklı seçeneklerde ofisler bulunuyor.

Kampanyalı satışlarda ofislerin metrekaresi 2.900 liradan başlıyor. Yüzde 5 peşinat oranıyla başlayan satın alma sürecinde peşinatın kalan kısmı 6 ayda bir ödenecek 4 taksitle tamamlanabiliyor.

WEB: http://www.gunesliexpress.com

Emlak Güncel.