Gündem 2014'e mezarlıkta girdiler

2014'e mezarlıkta girdiler

Paylaş
2014'e mezarlıkta girdiler

Erzincan Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır ve Belediye Meclisi üyeleri, 2014 yılına dakikalar kala mezarları ziyaret edip dua okudu ve türbe ziyaretlerinde bulundu

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, belediye başkan yardımcıları ve bazı meclis üyelerinden oluşan grup yeni yıla kısa süre kala Terzibaba Mezarlığı’na ziyarette bulundu. Başkan ve beraberindekiler mezarlık ve türbelerde dua okuyarak 5 yıllık geleneği sürdürdü.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 5 yıldan bu yana mezarlıkta alternatif bir uygulama yaptıklarını belirterek şöyle dedi:

"Yılbaşı gecelerinde insanlar eğlenebilir, beraberinde geleceğe dair yeni umutlarının şekillenmesi, yeni beklentilerin oluşmasıyla birlikte geleceğe dair muhasebe yapabilir. Bu anlamda biz de arkadaşlarla geçtiğimiz yılın muhasebesini yapmak, 2014 yılıyla ilgili dua ile gelecek beklentilerimizin gerçekleşmesi adına temennide bulunmak üzere mezarlık ve türbe ziyaretinde bulunduk. Şu anda 2013 yılının son anında, son saniyelerinde Terzibaba Mezarlığı’ndayız. Bu vesileyle 2013 yılı içerisinde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet dilerken, 2014 yılının hem yaşayan bizlere, hem de yeni dünyaya gelen ve ayağını dünyaya basmış olan evlatlarımıza, yeni nesillere hayırlar getirmesini diliyorum."

Haberin Devamı

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şireci de 5 yıldan bu yana mezarlığa geldiklerini anlatırken "Amaç; burada yapmış olduğumuz şeylerin muhasebesini yapmak" diye konuştu.

Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN, (DHA)