Bilim - Teknoloji 2015 model Macintosh!
Paylaş
2015 model Macintosh!

Alman tasarımcıların ilk Mac'i ve yeni MacBook Air'i temel alan tasarımı büyülüyor!

İlk Apple Macintosh, 9 inç'lik siyah-beyaz CRT monitörü ve bej kasasıyla zamanının en modern PC'lerinden bir tanesiydi. 7.8336MHz'te çalışan Motorola 68000 mikro işlemci, 128KB RAM gibi zamanına göre iyi özelliklere sahip bilgisayarın ekran çözünürlüğü, 512x342'ydi. İçerisinde sabit disk yoktu, ancak 400KB'lık 3,5 inç'lik disket sürücüyle geliyordu.

Ancak bu günler geride kalalı çok oldu. Mac'i sevgiyle anan bir teknoloji sitesi, şu sıralar ilk Mac'i andıran bir iMac tasarımı üzerinde kafa yoruyor. Cihazın tasarımı, Apple'ın ilk Macintosh'larını hatırlatıyor, ancak üzerinde yeni MacBook Air'in de izlerini taşıyor. Alman tasarımcıların web sitesine göre CURVED/labs-Mac adındaki yeni bilgisayar, şu anki 11 inç'lik Macbook Air'in bileşenlerini içeriyor.


Bununla birlikte CURVED/labs-Mac, bir dokunmatik ekrana sahip. Klavye ve fareyle kontrol edilebilen cihazın 11,6 inç'lik ekranında isterseniz parmaklarınızı kullanarak da yazı yazabiliyorsunuz.

Eskiyle yeniyi bir araya getiren bu ilginç, bir o kadar da güzel tasarım, belki de Apple'a gelecekteki ürünleri için fikir verecek. CURVED/labs'in Macintosh 2015'ini videomuzda izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Resimlerle: Alüminyumdan imal edilen yeni MacBook kasaları

Kaynak: CHIP Online