Eğitim - Kariyer 2016 KPSS soru ve cevaplarına nasıl ulaşırım?

2016 KPSS soru ve cevaplarına nasıl ulaşırım?

Paylaş
2016 KPSS soru ve cevaplarına nasıl ulaşırım?

2016 KPSS sınavı 16 Ekim pazar günü gerçekleştirildi. Bu sınav ile katılımcılara Türkçe, Güncel Konular, Matematik, Coğrafya, Tarih, Vatandaşılık Bilgisi testleri yapıldı.

Peki, binlerce memur olma hayali kuran adayın girdiği 2016 KPSS sınavının soru ve cevaplarına nasıl ulaşılır?

Önlisans 2016 KPSS sınav soru ve cevap kitapçığına ulaşmak için tıklayın

2016 KPSS soru ve cevaplarına nasıl ulaşılır?

2016 KPSS soruları ve cevaplarına ulaşmak için katılımcılar ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmalılar. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr’ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yapmaları gerekiyor. KPSS soruları ve cevap anahtarları ÖSYM ais dışında başka bir web sitesi veya alandan açıklanmayacak

Güncel Konular (6 Soru)

Güncel konuların soru sayısı 3 iken 6’ya yükseldi. Bu durum adayları daha çok gazete okumaya ve haberleri takip etmeye teşvik edecek gibi gözüküyor.

Türkçe (30 soru)

Türkçe’nin soru sayısından herhangi bir değişiklik söz konusu olmadı. Konu dağılımında ise birtakım değişiklikler yapıldı. Değişiklik öncesinde Türkçe Kısmından sözcük bilgisi, dil bilgisi, anlatım özellikleri, okuduğunu anlama konularından soru gelmekteydi.


Bundan sonra ise “Sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini, dil bilgisi ve yazım kurallarını ölçmeye yönelik sorulardan oluşacaktır.” İbaresi kullanılmaktadır. Yani, Türkçe sorularının çoğunluğu artık mantık formatında gelecek ve adaylarımızın buna dikkat etmeleri ve hazırlanmaları gerekmektedir. ALES mantığında sorulara hazır olmanızı öneririz.

Yazının devamını okumak için buraya tıklayınız

Haberin Devamı