Eğitim - Kariyer 2017 il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı

2017 il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı

Paylaş
2017 il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı

İl içi yer değiştirme sonuçları açıklandı. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde İl içi atama sonuçları illerin Milli Eğitim Müdürlüğü resmi adreslerinden öğretmen adaylarına duyuruldu. İşte il içi atama sonuçları açıklanan iller

2017 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine başvurular, 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik doğrultusunda gerçekleşmişti.

Normalde 6 Haziran'da açıklanması beklenen sonuçların gecikmesi üzerine Milli Eğitim flaş bir açıklama yaptı.

İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İşte il içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçları hakkında MEB'in yaptığı duyuru:

"BİRİM: İnsan Kaynakları (Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Modülü)
KONU: İl içi isteğe bağlı yer değiştirme sonuçları hakkında açıklama

Eğitim Kurumlarımızda görevli öğretmenlerimizin il içi isteğe bağlı yer değiştirme atamalarının yapılacağı modül, bugün itibariyle hatasız işler duruma gelmiş olup gerekli kontrollerin tamamlanmasından sonra sonuçlar web sitemizde yayınlanacaktır."

ÖĞRETMENLERİN İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI İSTANBUL'DA AÇIKLANDI

Öğretmenlerin 2017 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme işlemleri sonuçlandırıldı. Kararnameler gönderildikten sonra 12/06/2017 tarihinden itibaren ayrılma-başlama işlemleri ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından yapılacak. Sonuçlar listeli olarak il milli eğitim müdürlüklerinin resmi internet sitelerinde yayınlanacak.

İŞTE İL İÇİ YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANAN İLLER

Adana, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Aksaray, Bayburt, Karaman, Batman, Ardahan, Iğdır, Kilis, Osmaniye, Düzce.

Öğretmen Tayinlerinde İlişik Kesme ve Göreve Başlama İşlemleri

1. Atamanızın çıkması durumunda MEB’in belirlediği ve daha öncesinde açıkladığı tarihte okulunuza atama kararnamesi gönderilecektir. (okula geldiği olmamıştır hiç, İl/İlçe MEM’e gidip kararnameyi kendiniz almanız gerekmekte.)

2. Ayrılacağınız okul sizin adınıza personel nakil bildirimi formu düzenleyecek. Personel nakil bildirimi formunun 4 tane olması gerekmekte. Bu formların biri ayrılacağınız okul kalacak. Diğerleri yine ayrılacağınız İl/İlçenin MEM’ine ve Mal Müdürlüğüne teslim edilecek. Elinizde kalan son personel nakil bildirim formunu ise siz kendiniz atandığınız okula götüreceksiniz.

3. Ayrılacağınız okul ilişiğinizin kesildiğine dair bir ayrılış yazısı yazacak.

4. İsteğe bağlı olarak özlük dosyanızı atandığınız kuruma götürmek üzere imza karşılığı ayrıldığınız okuldan alabilirsiniz. Eğer siz almazsanız daha sonraki süreçte özlük dosyanız posta yoluyla atandığınız okula gönderilecektir.

5. Ayrıldığınız okuldan yolluk hesaplanmasını yaptırmanız gerekmekte. Eğer görev yaptığınız okul lise ise okul idaresi sizin yolluğunuzu hesaplayıp, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğüne onaylatıp işlemleri tamamlayacaktır. Çalıştığınız kurum ilkokul ya da ortaokul ise MEM Muhasebe Servisi yolluk işlemlerinizi halledecektir. Yolluğunuzu tercihen ayrıldığınız kurumdan yaptırınız. Bu durumda birkaç gün içerisinde yolluk ücretiniz hesabınıza yatacaktır. Atandığınız okula gittiğinizde yolluk işlemlerini yaptırırsanız ödemelerinizin hesaba yatması gecikecektir.

6. Eğer ayrıldığınız okul lise ise okul idaresinden SGK ve Hitap çıkışlarını mutlaka yaptırmanız gerekmekte. Eğer çalıştığınız okul lise değilse bu işlemler için İl/İlçe MEM’e gitmeniz gerekmektedir. (SGK ve Hitap çıkışlarınızı yaptırmazsanız atandığınız kurumda göreve başlamada sıkıntılar yaşanacaktır.)

7. Eğer çalıştığınız okulda AÖF ve ÖSYM sınav modüllerine üye iseniz yine aynı şekilde bu sistemlerden çıkış işlemlerinizin okul idaresi tarafından yapılması gerekmekte. Eğer bu sınav modüllerinden çıkışlarınız yapılmazsa atandığınız okulun bağlı bulunduğu il/ilçede bu sınavlara katılamazsınız.

8. Elinizdeki personel nakil bildirim formuyla birlikte atandığınız okula gidip göreve başlayışını hemen yaptırabilirsiniz. Eğer çalıştığınız kurum lise ise SGK ve Hitap işlemleri okul idaresi tarafından halledilecektir. Eğer atandığınız kurum lise değilse SGK ve Hitap işlemleri için İl/İlçe MEM’e gitmeniz gerekebilir…

Haberin Devamı