Yaşam 2017 Mevlid Kandili ne zaman? İşte Mevlid Kandili mesajları

2017 Mevlid Kandili ne zaman? İşte Mevlid Kandili mesajları

Paylaş
2017 Mevlid Kandili ne zaman? İşte Mevlid Kandili mesajları

Hz. Muhhammed'in doğumunun yıl dönümü olan Mevlid Kandili'nin ne zaman olduğu merak ediliyor. Peki 2017 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili hangi gün? İşte Diyanet'in yayınladığı 2017 dini günler listesine göre Mevlid Kandili'nin tarihi

Mevlid Kandili, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğduğu geceyi niteliyor. Hz. Muhammed'in doğumu ile ilgili tarih olarak kesinlik bildirilmese de Rebiülevvel ayının 12. gecesinde doğduğu biliniyor. Peki 2017 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili hangi gün? İşte 2017 Mevlid Kandili ile ilgili merak edilenler ve Mevlid Kandili mesajları

2017 MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Mevlid Kandili, Rebiülevvel ayının içerisinde yer alanHz. Muhammed'in doğduğu geceyi nitelendiren mübarek bir gecedir. Müslümanlar, Mevlid Kandili'ni dualarla ihya etmek için heyecanla kandil gününü bekliyor. Mevlid Kandili 2017 yılında 30 Kasım Perşembe gününe denk geliyor.

MEVLİD NE DEMEK?

Mevlid, "doğum zamanı" demektir. İslam'da Muhammed'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinci'ye bağlayan geceyi (25-26 Nisan 571 Miladi tarihine rastlaması nedeniyle), Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmişlerdir.

Kandil geceleri İslam'ın ilk zamanlarında var olan bir âdet olmayıp hicrî 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır.

Türkiye'de Osmanlı Devleti padişahı II. Selim'den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır.

MEVLİD KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Mevlit Kandili'nde kılınması önerilen namazlar vardır. Tesbih Namazı kılınmalı ve Hatm-i Enbiya yapmanız gerekir.

Tesbih namazına şu şekilde niyet edilir: "Yâ Rabbi, niyet eyledim rızâ-yı şerîfin için tesbîh namazına. Yâ Rabbi, bu gece teşrîfleriyle âlemleri nûra gark ettiğin Habîbin, başımızın tâcı Resûl-i Zîşân Efendimiz'in hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle." Allâhü Ekber, diyerek namaza başlanır.

Namazda Fatiha-i şerifeden sonra zammı sure olarak isten veya bilinen herhangi bir dua okunmalı.

Günahların affına vesîle olan tesbih namazı 4 rekat olarak kılınır. Bu namazı kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir. Tesbih namazında her rekatte okunan tesbih adedi 75'dir. Dört rek'atte 300 tesbih okunmuş olur.

"Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym."

MEVLİD KANDİLİ DUASI VE İBADETLERİ

Dua ve ibadetlerle geçirilmesi gereken bu özel günde dualar okunmalı, ibadetler eksik bırakılmamalı.

İşte Mevlid Kandili duaları:

Hatm-i Enbiya yapmak için önce 1 Fatiha suresi 3 İhlas-ı şerif okunur. Sonra "Eûzu billahis-semi’ıl-alimi mineş-şeytanir-racim. Rabbi eûzu bike min hemezatiş-şeyatıyn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûnr" duası okunur.

Şu ayet-i celile okunur ve buna göre hareket edilir: "Bismillahir-rahmanir-rahim. Ya eyyühellezine amenusbirû ve sabirû ve rabitû vettekullahe lealleküm tüflihûn. Sadekallahül-azıym."

Daha sonra şu sıraya göre hatme devam edilir: "Bismillahir-rahmanir-rahim. İnnallahe ve melaiketehû yüsallûne alen-nebiy. Ya eyyühellezine amenû sallû aleyhi ve sellimû teslima. Sadekallahül-azıym."

100 kere: Salevat-ı şerife
500 kere: Rabbena zalemna enfüsena ve in lem tağfir lena ve terhamna lenekûnenne minel-hasirin
100 kere: Salevat-ı şerife,
100 kere: Salevat-ı şerife,
500 kere: Rabbi enni messeniyed-durru ve ente erhamür-rahimin
100 kere: Salevat-ı şerife,
100 kere: Salevat-ı şerife,
500 kere: La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez-zalimin
100 kere: Salevat-ı şerife,
100 kere: Salevat-ı şerife,
500 kere: La havle ve la kuvvete illa billahil-aliyyil-azıym
100 kere: Salevat-ı şerife okunur.

MEVLİD KANDİLİ MESAJLARI

İşte Mevlid Kandili'ne özel anlamlı mesajlar:

– Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi... Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.

-Kalpler vardır sevgiyi yaşatmak için, insanlar vardır dostluğu paylaşmak için, mübarek günler vardır beraberce kutlamak için. Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz su dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Mevlüt kandiliniz mübarek olsun.

-Ey yüce peygamber senin hürmetine yaratıldı tüm alemler. Mevlid Kandili'niz Mübarek Olsun, Allah dualarını kabul etsin.

-Bugün günlerin en güzeli. Bugün en sevdiğimizin doğum günü. Hepimizin sevgiliye layık olma dileği ile Mevlid Kandili'niz mübarek olsun.

-Alemlere rahmet olan Peygamber efendimizin doğumunun sembolü Mevlid Kandili'niz mübarek olsun.

-Allah'ın rahmeti bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın. Yüzünüz aydın, dualarınız kabul olsun. Mevlid Kandili'niz mübarek olsun.

-Allah hepimize Efendimiz'in (sas) şefkatiyle dünyaya bakabilmeyi nasip etsin .Taşlanırken dahi merhamet etmişti. Mevlid Kandili'niz mübarek olsun.

-Hu diyelim dilde zikir, yürekte şükür olsun. Hayy diyelim iman da aşk ihsan da vuslat olsun. Mevlid Kandili'niz mübarek olsun.

-Tarihte bugün: Güneş'in Mekke'den doğduğu saptandı. Mevlid Kandili'niz mübarek olsun.

-Dua ve ibadetlerinizin kabul olması dileğiyle... Mevlid Kandili'niz mübarek olsun.

-Mübarek günler vardır beraberce kutlamak için. Mevlid Kandili'niz mübarek olsun .

-"Es -Selamun Aleykum; Nuruyla alemimizi Şereflendiren Efendimizin (s.a.s) Şefaatine nail olmanızı dileriz. ~Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun~

-Gül bahçesine girenler gül olmasada gül kokarlar kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun Mevlid Kandili'niz mübarek olsun.

- Bütün kainatı nurla dolduran peygamberimiz Hz.Muhammed'in (s.a.s) ahlakının örnek olması temennisiyle. Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

-"Benim sünnetimi yaşatan beni sevmiş olur. Beni seven, Cennet'te benimle beraber olur." (Hadis -Tirmizi) Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun.

-Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun. Bu kandilde İslam birliği için dua etmeyi, dünyadaki zulmün bitmesini Allah'tan istemeyi unutmayalım.

- Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği, umutlu ve sevgi dolu kandiller olması dileğiyle Hayırlı Kandiller.

- Peygamber efendimiz o büyük mahkemede ümmetim diye secde ederken Rabbimize vereceği listede bulunmak dileğiyle. Hayırlı Kandiller.

- Hangi görüşten olursak olalım; gelin bu gece Peygamber Efendimizin şefaat sancağı altında olabilmek için dua edelim. Hayırlı kandiller.

- Herkese hayırlı kandiller diliyorum. Tüm dualarımızın kabul olması dileğiyle…

-"Yetimi kendine yakın tut. Başını elinle okşa ve onu sofrana oturt. Böyle yaparsan, kalbin yumuşar ve hacetin görülür." Hayırlı Kandiller.

- Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan ki gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.

- Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

- Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun!

-Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve onun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Kandiliniz hayırlı olsun!

- Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun.

- Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, şeytan senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir geceye doğsun ki duaların kabul kandilin mübarek olsun.

- Bir damla umut serpilsin yüreğine, bin tatli umut dolsun günlerine, hayallerin gerçekleri bulsun, bütün duaların kabul, kandilin mübarek olsun.








Haberin Devamı