Gündem 2018 KPSS Ön lisans soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

2018 KPSS Ön lisans soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Paylaş
2018 KPSS Ön lisans soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

Bir milyonu aşkın kişi dün saat 10.15'te KPSS Ön lisans sınavına girdi. Saat 12.25'te biten sınavın ardından soru ve cevapların ne zaman yayımlanacağı araştırılmaya başlandı. Sınav takviminden haberdar olmayanların çoğunluğu ise sonuç tarihini de merak ediyor.

Yüz binlerce kişi 2 yıldır 2018 KPSS Ön lisans sınavını bekliyordu. Sınav dün gerçekleşti. 130 dakika süren sınav sonrası herkes ayını soruya ağırlık verdi: KPSS Ön lisans soru ve cevapları ne zaman yayımlanacak?

Haberin Devamı

KPSS ÖNLİSANS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KPSS Önlisans soru ve cevapları için net bir duyuru ÖSYM'den yapılmış değil. 2016 yılında yapılan KPSS Önlisans sınavının soru ve cevapları aynı gün akşam saat 20.00'de açıklanmıştı. Bu yıl yapılan KPSS Önlisans sınavının soru ve cevaplarının bugün yarın açıklanması bekleniyor. Soru ve cevaplar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

2018 KPSS SORU VE CEVAPLARI

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS Önlisans sınav sonuçları 29 Kasım 2018'de açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Haberin Devamı

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.