Gündem 2019 Alaçatı Ot Festivali ne zaman?

2019 Alaçatı Ot Festivali ne zaman?

Paylaş
2019 Alaçatı Ot Festivali ne zaman?

Var olan değerleri yaşatmak ve sonraki kuşaklara aktarmak hedefiyle 2010 yılında kutlanmaya başlayan Alaçatı Ot Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden gelen misafirleri ağırlayacak. Peki, 10. Alaçatı Ot Festivali ne zaman? İşte detaylar…

Alaçatı Ege’nin en özel yerlerinden biri. 10. Alaçatı Ot Festivali için geri sayım başladı. 8 Yıldır Çeşme Alaçatı’da sürdürülen Ot Festivali yerli ve yabancı turislerin ilgisini çekiyor. Peki, 10. Alaçatı Ot Festivali ne zaman? İşte detaylar…

Haberin Devamı

OT FESTİVALİ NEDİR?

Alaçatı Ot Festivali kapsamında, düzenlenen otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden konserlere kadar birçok etkinlik düzenleniyor. Akademisyenlerin, aşçıların ve bloggerların söyleşileri ve atölyelerle devam eden festival kortejinin, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi renkli görüntülere sahne olması bekleniyor.

Festivalin son gününde, Alaçatı Amfi Tiyatro'da, en çok ot toplama ve en güzel ot yemeği yarışmaları düzenleniyor.

OT FESTİVALİ NE ZAMAN DÜZENLENECEK?

10. kez gerçekleşecek olan Alaçatı Ot Festivali adeta baharın gelişini müjdelemeye geliyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin ve dünyanın pek çok yerinden gelen misafirleri ağırlayacak. Bu yıl 4- 7 Nisan tarihleri arasından gerçekleştirilecek Festival, İzmir sınırları içinde bulunan Alaçatı’nın doğasını anlayacağınız ve buradaki ot çeşitliğini gözlemleyebileceğiniz en özel etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Haberin Devamı

Bu yıl ki temasının 'pazı' olarak belirlendiği festival programında sakız fidanı dikimi, Ege otlarının kullanıldığı yemek atölyeleri, Türkiye’nin biyolojik çeşitliliğini gözler önüne seren video gösterimleri, otların faydalarının ve toplanma şekillerinin anlatıldığı söyleşiler ve sergiler yer alacak.

Alaçatı meydanında kurulan tezgahlarda ise envai çeşit bitkiyi ve bu bitkilerden yapılan lezzetleri bulmak mümkün olacak.