Gündem 2019 KPSS Lisans başvurusu nasıl yapılır? KPSS ücreti hangi bankaya yatırılacak?

2019 KPSS Lisans başvurusu nasıl yapılır? KPSS ücreti hangi bankaya yatırılacak?

Paylaş
2019 KPSS Lisans başvurusu nasıl yapılır? KPSS ücreti hangi bankaya yatırılacak?

3 Mayıs’ta başlayan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları devam ediyor. KPSS’ye başvuracak adaylar internette sıklıkla 2019 KPSS Lisans başvurusu nasıl yapılır? 2019 KPSS ücreti hangi bankaya yatırılacak? KPSS son başvuru tarihi ne zaman? KPSS alan bilgisi nedir? sorularını aratıyor. İşte KPSS başvuru merkezleri ve KPSS ile ilgili merak edilen tüm sorular…

15 Mayıs’ta sona erecek KPSS başvuruları için adaylar internette başvuru süreci ile ilgili aramalar gerçekleştiriyor. Adaylar sıklıkla KPSS başvuru merkezleri nerede? 2019 KPSS Lisans başvurusu nasıl yapılır? 2019 KPSS ücreti hangi bankaya yatırılacak? KPSS son başvuru tarihi ne zaman? KPSS alan bilgisi nedir? sorularını aratıyor. İşte KPSS ile ilgili merak edilen tüm soruların cevapları…

Haberin Devamı

KPSS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KPSS lisans başvuruları 3 Mayıs - 15 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A grubu ve öğretmenlik, Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri sınavı 14 Temmuz'da, 2019 KPSS A grubu ve öğretmenlik Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz'da yapılacak. 2019 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) ise 28 Temmuz 2019'da gerçekleşecek.

KPSS kılavuzunun da 3 Mayıs saat 10.00'da yayımlanması bekleniyor.

Tüm bu sınavların sonuç tarihi ise 29 Ağustos 2019...

KPSS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak, sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

Haberin Devamı

KPSS 2019 SINAV ÜCRETLERİ

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 75,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 50,00 TL

ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 75,00 TL

2019 KPSS BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır. Adaylar, başvuru merkezinden yapacakları başvuruda başvuru hizmeti ücreti ödeyeceklerdir. Başvuru merkezlerinde güncel fotoğraf çektirenler daha sonra online ortamdan başvuru yapabilirler.

* Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

** Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgilerinde herhangi bir düzeltme/değişiklik bulunmayanlar. (Adayların ön lisans eğitim bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak başvuru ekranına yansıtılacaktır. Eğitim bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) dahil olmayan adayların varsa ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgileri, başvuru ekranına yansıtılacaktır.)

Haberin Devamı

2019 yılı itibariyle başvuru işleminin yapılabilmesi için adayın başvuru merkezine şahsen gitmesi zorunludur. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alımaktadır. Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yer alacak.

HANGİ BANKALARDAN ÖDEME YAPILABİLECEK?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Haberin Devamı

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

2019-ÖABT’YE KATILMAK ZORUNLU MUDUR?

Millî Eğitim Bakanlığının öğretmen kadrolarına başvuracakların sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak ÖABT’ye katılmaları zorunludur.

ÖSYM BAŞVURU MERKEZLERİNİN ADRESİNİ NEREDE BULABİLİRİM?

Başvuru merkezlerinin adresleri, ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde “2019-KPSS: Kılavuz ve Başvuru Bilgileri” içinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

BAŞVURU MERKEZLERİ İÇİN TIKLAYIN