Eğitim - Kariyer 2019 Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman? Atama tercihleri ne zaman alınacak?

2019 Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman? Atama tercihleri ne zaman alınacak?

Paylaş
2019 Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman?  Atama tercihleri ne zaman alınacak?

20 bin sözleşmeli öğretmenin atama takvimi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ilan ettiği takvime göre geçen hafta sözlü sınav sonuçları açıklanan sözleşmeli öğretmen adayların tercihleri alınacak. Peki, Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman? Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri ne zaman alınacak? İşte sözleşmeli öğretmen atamaları hakkındaki detaylar…

Milli Eğitim Bakanlığınca daha önce açıklanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin atama takvimi adaylar tarafından merak ediliyor. Peki, Sözleşmeli öğretmen atamaları ne zaman? Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri ne zaman alınacak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan düzenlemeyle sözleşmeli öğretmenlere atamalarında 20 yerine 40 okul tercih yapma hakkı tanındı.

Bakanlıkça hazırlanan, "Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, sözleşmeli öğretmenliğe atanma istediğinde bulunanların daha önce en fazla 20 olan tercih hakkı, 40’a çıkarıldı. Öğretmen adayları, 40 okul tercihi yaptıktan sonra da 41’inci tercihi açarak herhangi bir kuruma yerleşmek istediklerini de kabul etmiş olacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığınca daha önce açıklanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin tercih ve atama takvimine göre, öğretmen adaylarının eğitim kurumu tercihleri, 30 Temmuz-5 Ağustos’ta alınacak.

Haberin Devamı

Sözleşmeli öğretmenler, 9 Ağustos’ta yapılacak atamalarının ardından 2 Eylül’de göreve başlayacak.