Eğitim - Kariyer 2019 YKS ek yerleştirme ne zaman? YKS ek yerleştirme nasıl yapılacak?

2019 YKS ek yerleştirme ne zaman? YKS ek yerleştirme nasıl yapılacak?

Paylaş
2019 YKS ek yerleştirme ne zaman? YKS ek yerleştirme nasıl yapılacak?

Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversitelerde herhangi bir bölüme yerleştirilemeyen adaylar YKS ek tercihlerine odaklandı. Yerleşemeyen adayların gözü üniversitelerde boş kalan ve kazandığı halde kayıt yaptırmayan adaylardan kaynaklanacak boş kontenjanlarda. Peki, 2019 YKS ek yerleştirme ne zaman? YKS ek yerleştirme başvuruları nasıl yapılır? İşte YKS ek yerleştirmeleri ile ilgili detaylar…

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından herhangi bir üniversite programına yerleşemeyen adaylar YKS ek yerleştirme sürecine odaklandı. Yerleşemeyen adaylar için son bir fırsat olarak değerlendirilen ek yerleştirmeler internette merak edilen konular arasında geliyor. Peki, 2019 YKS ek yerleştirme ne zaman? YKS ek yerleştirme başvuruları nasıl yapılır? İşte YKS ek yerleştirme tarihleri…

Haberin Devamı

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak Ek Yerleştirme yapılacak. Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

Üniversite kayıtlarının 19-23 tarihleri arasında alınacak olması nedeniyle ek tercihlerin 26-30 Ağustos tarihleri arasında alınması bekleniyor.

KİMLER EK YERLEŞTİRMEYE BAŞVURU YAPABİLECEK?

Ek Yerleştirmede; ön lisans ve lisans programlarına merkezî genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak.

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRME TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme tercih ücreti 20,00 TL olacaktır. Ek yerleştirme için tercih yapan adaylardan ek yerleştirme ücretini yatırmayanların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacak.