Yaşam 2019'da başarılı olmak için ay ay bu önerilere uyun

2019'da başarılı olmak için ay ay bu önerilere uyun

Paylaş
2019'da başarılı olmak için ay ay bu önerilere uyun

Bilim insanları, bir yılın en etkili şekilde geçirilmesi için araştırmalar ışığında elde edilen formülleri sıraladı. Aylara göre hazırlanan liste, adeta başarının bilimsel pusulası niteliğinde... İşte yeni yılda güçlü ve istikrarlı olmak için öneriler.

İşte tüm yılı başarılı, zinde, sağlıklı ve mutlu geçirmek için uygulamanız gereken aylık öneriler...

Haberin Devamı

OCAK

Yılın ilk ayı olduğu için zihin yeni başlangıçlara, değişimlere hazırdır. İhtiyaç duyulan değişim için gerçekçi olup tek bir hedefe odaklanmak gerekiyor.

ŞUBAT

Yılın en soğuk ayıdır. Zihin, zorlu sorunları soğuk havada daha etkili çözer. O nedenle maddi kaynakları yaratıcı bir şekilde düzenlemek kazandırıyor.

MART

Enerjinin en düşük olduğu ay. Güneşten D vitamini alamayan bedende yorgunluk hissi tavan yapıyor. Sağlıklı beslenmek hata yapmaktan koruyor.

NİSAN

Günler uzadıkça biyolojik saat etkileniyor. O nedenle anksiyete ve depresyonun zirve ayı. Dengeyi kaybetmemek için doğada vakit geçirmek öneriliyor.

MAYIS

Beden bahar enerjisine adapte oluyor. Ruh hali iyileşiyor. Günün 15 dakikasını kendine ayırmak olumlu hisleri uzun soluklu hale getiriyor.

Haberin Devamı

HAZİRAN

Mutluluk hormonu yoğun bir şekilde salgılanıyor. Dikkat zirvede oluyor. Hedefe ulaşmak için daha aktif çalışmak, başarıya ulaştırıyor.

TEMMUZ

Yılın en uzun günleri yaşanıyor. Kortizol salgısı dolayısı ile stres seviyesi çok düşük, serotonin salgısı yüksek. Yeni arkadaşlar edinmek, sosyalleşmek için en uygun ay.

AĞUSTOS

Zekanın en keskin olduğu ay. Üzerine fazla düşünülmesi gereken görevler bu ayda rahatlıkla halledilir. Yeni bir beceri edinmek için en doğru aydır.

EYLÜL

Gece ve gündüzün eşitlendiği (ekinoks) günün yaşandığı bu ayda üretkenlik zirvede. Ertelenen hedefleri planlı bir şekilde uygulamak için en uygun ay.

EKİM

Havanın soğumaya başlamasıyla sarılma, sığınma, kucaklaşma ihtiyacı artıyor. Uzun soluklu bir ilişkiye başlamak en için çok tercih edilen dönem.

KASIM

Soğuyan havaya adapte olmak için daha çok kalori harcanır. Zayıflamak, özel bir diyet uygulamak için en uygun ay. Daha hızlı sonuç alınır.

ARALIK

Günler kısalmaya başladığı için stres hormonu kortizol salgısı yükselir. Zihin, uzun süreli odaklanamaz. Sevilen kişilerle vakit geçirmek gerekiyor.