Ekonomi 2019'da parlayacak meslekler

2019'da parlayacak meslekler

Paylaş
2019'da parlayacak meslekler

2019’un trendlerini inceleyen araştırmacılar bu yıl ‘parlayacak’ iş kollarını belirledi. Bu sektörlere yatırım yaparsanız iyi bir gelir elde edebilirsiniz

ORGANİK TARIM

Haberin Devamı

Sebze ağırlıklı beslenme vegan (hayvan kaynaklı olmayan gıdalarla beslenme) yaşam stili dünya genelinde hızla yayılıyor. Sebze üretimi ve dağıtımına yapılacak yatırım kısa vadede büyük kâr getirebilir.

GERİ DÖNÜŞÜMCÜLÜK

Çevreye verdiği zarar nedeniyle özellikle pet şişe gibi tek kullanımlık plastiklere olan talep giderek azalıyor. Dolayısıyla geri dönüştürülmüş ürünleri satmak kazançlı olacak.

HAYVANLARA LÜKS BAKIM

Evcil hayvanlara lüks bakım hizmeti veren kedi ya da köpek otellerine talep hızla artıyor.

KAŞ ESTETİSYENİ

Son yıllarda kaş dövmesi yaptırmak moda olmuştu. Bu sene ise ‘nanoblading’ tekniğiyle kaş bölgesine tüy ektirmek ilgi görüyor.

KİŞİYE ÖZEL KOZMETİK

Saç tipine özel şampuan ya da cilt rengine göre üretilmiş kozmetik ürünleri şimdiden 2019’un en hızlı yayılan trendi olmuş durumda.

Haberin Devamı

KİŞİSEL SAĞLIK YAZILIMCILIĞI

Artık birçok kişi günde kaç adım attığını, kaç kalori aldığını, bunların kaçını harcadığını cep telefonu uygulamasından takip ediyor. Bu alanda yapılan uygulamalar büyük ilgi görüyor.

KIRIK PORSELEN TAMİRCİLİĞİ

15’inci yüzyılda ortaya çıkan ‘Kintsugi’ parçalandığında asla eskisi gibi olmayacak ürünlerin yeniden güzel görünmesini sağlıyor. Altın, gümüş ya da platin tozunun tutkal olarak kullanılması olan ‘Kintsugi’ye ilgi giderek artıyor.

İKİNCİ ELCİLİK

Artık evleri az eşya ile döşemek moda. Bu modaya uymak isteyenler fazla eşyalarını satıyor ya da kiralıyor. Bu satışlarda aracı olmak kârlı bir iş olabilir.

'RENKLİ' OYUNCAKÇILIK

Dünya genelinde aşırı sağın güç kazanmasıyla birlikte faşizm karşıtları da ırkçılıkla mücadele için farklı yollar arıyor. Bunlardan biri de farklı ten renklerine sahip oyuncak bebekler üretmek. Bu bebeklere ilgi hızla artış gösteriyor.

DİJİTAL KLİNİK

Telefon, tablet bağımlılığı arttıkça bunlardan kurtulmak isteyenlerin sayısı da çoğalıyor. Telefonların içeri alınmadığı dijital detoks kliniklerine talep de yükselişte.

ÇİÇEKÇİLİK

2000’lerde başlayan evlerde bitki bulundurmama trendi artık etkisini kaybetti. Birçok kişi yine evlerini bitkilerle süslemeye başladı. Saksı çiçekleri satmak kârlı bir iş olabilir.

Haberin Devamı