Edirne '2020 altının yılı olacak'

'2020 altının yılı olacak'

Paylaş
'2020 altının yılı olacak'

'2020 altının yılı olacak'

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, geçtiğimiz yıl büyük değer kazanan altının bu yıl da yatırımcısına kazandırmaya devam edeceğini belirterek, "Bu yıl da yine altın yılı olacak. Nakit parası olanlar altına yatırım yapsınlar. Altına yapılan yatırım kaybettirmez" dedi.

Son günlerde yeniden yükselişe geçen altının piyasadaki seyrini değerlendiren Edirne Kuyumcular Derneği Başkanı İsmail Kalkan, yeni yılda da altının yatırımcısına kazandırmaya devam edeceğini dile getirdi. Altın’ın en güvenilir liman olduğuna vurgu yapan Kalkan, vatandaşlara paralarının yettiği kadar altına yatırım yapmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Son dönemde dünyada yaşanan gelişmelerin altın fiyatlarını etkilediğini belirten Kalkan, "Altının gramı bugün itibariyle 303 lira. Ancak bu fiyatların ucuz olduğunu ve daha yukarıya gideceğini söyleyebilirim. Bu yükselişteki en büyük etken dünyadaki gelişmeler. Amerika'nın belirsiz tutumu Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler" dedi.

'PARANIZ VARSA ALTINA YATIRIM YAPIN'

Altının en güvenilir liman olduğunu belirten Kalkan, "Dolar da avro da birer kağıttır. Ancak altın bin yılda toprağın altında kalsa ne bir gram fire verir, ne çürür ne de değerini kaybeder. Onun için tek güvenilir liman altındır. İsterse bir ton altınınız olsun, bozdurmak istediğiniz zaman paranızı değerinde alırsınız. Yatırımcılara tavsiyemiz mümkün olduğu kadar altın alsınlar. Paralarının yettiği kadar altın alıp yatırım yapsınlar. Tek tavsiyemiz budur" diye konuştu.

“2020 ALTININ YILI OLACAK”

2019 yılında yatırımcısına kazandıran altının 2020’de de bu seyrinin devam edeceğini dile getiren Kalkan, "2019'da altın büyük değer kazandı. Bu yıl da yine altın yılı olacak. Nakit parası olanlar altına yatırım yapsınlar. Altına yapılan yatırım kaybettirmez" dedi.

Haberin Devamı