Zihin Sağlığı 2020'de daha çok kitap okumak için 8 ipucu

2020'de daha çok kitap okumak için 8 ipucu

Paylaş
2020'de daha çok kitap okumak için 8 ipucu

2020 yılına girmiş olduğumuz bu günlerde hala hedeflerinizi ve kararlarınızı düşünüyor olabilirsiniz. Özellikle yeni yıla girmeden önce vermiş olduğunuz en mantıklı kararlardan biri de daha fazla kitap okuma hedefidir. Belki geçen yıl çok şey okudunuz ancak öğreneceğiniz bilginin sınırı yok. Bu ipuçları 2020'de okuma hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Doğduğumuz zaman sıfır bilgiyle dünyaya geliriz. Zamanla etrafımızda olup biten şeylerin farkına varmaya başlarız sonrasında ise okuma alışkanlığı ve günlük tecrübelerimizle bir şeyleri öğrenmeye başlarız. Yapılan araştırmalar sonucunda kitap okuma alışkanlığı kazanan insanların olaylara bakış açıları ve müdahaleleri her zaman daha iyi durumdadır. Ve tabi; kitap okumak insan ruhuna en iyi gelen ilaçtır.

Haberin Devamı

Aşağıdaki ipuçları, programınıza daha fazla kitap okuma alışkanlığı sığdırmanın, tükenmişliği önlemenin ve hedeflerinize ulaşmanın yollarını bulmanıza yardımcı olacaktır. Her şeyin herkes için uygun olmadığını unutmayın. Bu listeden ilham alın, ancak daha fazla kitap okumak için burada listelenen tüm tavsiyeleri almanıza gerek yok. Okumanın işkence değil eğlenceli ve ilginç olması gerektiğini unutmayın. Bununla birlikte, umarım bu liste okuma hayallerinizi gerçekleştirmenize yardımcı olur.

Okuma saatlerinizi önceden planlayın

Bir okuma hedefi belirlediğinizde daha fazla kitap okumak çok daha kolaydır. Bir hedefi göz önünde bulundurarak, motive olabilir ve ona ulaşmak için maksimum çaba harcayabilirsiniz.

Sabahları 15 dakikanızı okumaya ayırın

En verimli kitap okuma saatleri sabah ve gece uyumadan önceki zaman dilimidir. Sabah kitap okumak yeni bir güne pozitif başlamanıza, gece yatmadan önce okuduğunuz kitap ise kafanızı boşaltmanıza ve rahat bir şekilde uyumanıza yardımcı olur.

Haberin Devamı