Magazin 21 Ekim Hadi ipucu sorusu: Ghost Müzikali'nin Türkiye'deki adı nedir?

21 Ekim Hadi ipucu sorusu: Ghost Müzikali'nin Türkiye'deki adı nedir?

Paylaş
21 Ekim Hadi ipucu sorusu: Ghost Müzikali'nin Türkiye'deki adı nedir?

Hadi bu akşam kullanıcılarına 60 bin lira ödül veriyor. Yarışmanın zorlu geçeceği tahmin edilirken uygulama ipucunda "Ghost Müzikali'nin Türkiye'deki adı nedir?" diye soruyor.

Hadi bilgi yarışmasının 21 Ekim tarihli akşam ipucu sorusu belli oldu. Soru dünyanın en ünlü yazarların biri olan Franz Kafka'nın bir cümlesinden esinlenerek kullanıcılara aktarılıyor. Uygulama yarışmacılara "Hadi ipucu Franz Kanka'dan geliyor. Ghost Müzikali'nin Türkiye'deki adı ne biliyor muyuz? Franz Kanka'nın sözlerinde saklı." diye soruyu yöneltti.

Haberin Devamı

CEVAP: HAYALET MÜZİKALİ

Başrollerinde Patrick Swayze, Demi Moore, Tony Goldwyn ve Whoopi Goldberg bulunur. Senaryosunu Bruce Joel Rubin, yönetmenliğini Jerry Zucker yaptığı film, 21.000.000 $ bir bütçe ile hazırlanarak 505.702.588 $ hasılat elde ederek bir gişe başarısı göstermiştir.

Sam ve Molly birbirlerini çok seven bir çifttir. Yeni bir apartmana taşınan çift, yolda serseriler tarafından saldırıya uğrar ve Sam kavga sırasında öldürülür. Ancak Sam bir hayalet olarak yaşamayı sürdürür ve sevgilisini tehlikelerden uzak tutmak ve kendi ölümünü planlayanları bulmak için işin inceliklerini öğrenmeye başlar. Bu arada insanlarla bir falcı aracılığıyla iletişim kurmayı başaran Sam, adım adım öteki dünyaya ilerlerken Molly’e daha çok aşık olmaktan kendisini alamaz.

Haberin Devamı

2011 yılında Manchester Opera House'da prömiyerini yapan Ghost Müzikali'nin yönetmenliğini Matthew Warchus, başrollerini ise Richard Fleeshman ve Caissie Levy üstleniyor. Görsel efektleriyle övülen prodüksiyon 2012'de Broadway'de sergilendi. Müzikal, bugüne kadar 3 Tony ödülüne aday gösterildi ve birçok ödülün sahibi oldu. Ekip, Birleşik Krallık turu sonrasında uluslararası turnesiyle İstanbul'a uğruyor. Ghost the Musical, 19 Ekim – 4 Kasım 2018 tarihleri arasında sergileyecekleri 21 performans için İstanbul’da olacak.