Kayseri 22 yaşındaki inek, bu zamana kadar 22 buzağı doğurdu

22 yaşındaki inek, bu zamana kadar 22 buzağı doğurdu

Paylaş
22 yaşındaki inek, bu zamana kadar 22 buzağı doğurdu

22 yaşındaki inek, bu zamana kadar 22 buzağı doğurdu

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ'de besici Cemal Göktaş'a ait 22 yaşındaki simental cinsi inek, çeşitli zamanlarda 22 buzağı doğurdu. Göktaş, "Bu ineği çok sevdiğimiz için ölene kadar kendisine bakacağız" dedi.
Melikgazi ilçesi Gesi Mahallesinde besicilik yapan Cemal Göktaş, simental cinsi ineği sayesinde çok sayıda buzağının sahibi oldu. 22 yaşındaki inek çeşitli zamanlarda bazıları ikiz olmak üzere 22 buzağı verdi. Göktal, işini severek yaptığını belirterek, "Bu hayvancılığı çocukluktan beri yapıyorum. Bu hayvanımız 22 yaşında. Bu yavruları ineğimizin sayesinde aldık. Bu hayvanımız çok yaşlandı ama kendisini bırakamıyoruz. İneğimiz her yıl düzenli olarak buzağı veriyor. Elde ettiğimiz hayvanların kimisini sattık, kimisini de halen besliyoruz. Bu ineği çok sevdiğimiz için ölene kadar kendisine bakacağız" dedi.
Besici Cemal Göktaş'ı ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise, "Bu çok karşılaştığımız bir olay değil. Kayıtlara göre 22 yaşında, 22 buzağı veriyor. Halen hayvan 12-13 litre süt veriyor. Şimdi yine gebe. Besicilerimizin hayvanlarından bu şekilde verim alması bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı