Gündem 23. dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanır? Net tarih verildi mi?

23. dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanır? Net tarih verildi mi?

Paylaş
23. dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanır? Net tarih verildi mi?

23. dönem POMEM mülakat sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Mülakat yerlerinin açıklanmasının üzerinden bugün itinarıyla bir ay 11 gün gibi bir süre geçti ve sonuçlar atık deyim yerindeyse dört gözle bekleniyor.

23. dönem mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Büyük bir özenle hazırlandıkları mülakata giren adaylar, ivedilikle sonuçların açıklanmasını istiyor. Süreç konusunda fikir sahibi olmayanlar internetten araştırma yaparak bilgi almaya çalışıyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

POMEM mülakat sonuçları hakkında Polis Akademisi'nden yapılan bir açıklama yok. Bir önceki süreçte mülakat giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların sınav yerleri ile tarihleri 13 Haziran'da belli olmuş, sınav sonuçları ise 4 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. İki tarih aralığını hesapladığımızda 53 günlük bir süreç söz konusu...

Bu süre baz alındığında 23 dönem POMEM mülakat sonuçlarının 11 Mart'ta açıklanması bekleniyor.

SINAV SONUÇ LİSTESİNİN BELİRLENMESİ VE İLANI

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.

Haberin Devamı

Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir.

UYARI: Sınav sonuçları adaylara Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav sonuçları duyurulmayacak ve sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav sonuç duyurusu tebliğ niteliğindedir.

Adayların eksik, yanıltıcı, yalan beyan, sahte evrak veya sınav komisyonlarını yanlış bilgilendirme sonucunda sınavlara katılarak başarılı olan adayların sınavı asıl ve yedek olarak kazanmış olsalar bile, geçici-kesin kayıt işlemleri yapılmayacak, kesin kayıt ve okula kabulleri yapıldıktan sonra bu durumları ortaya çıkanların, ilgili yasal mevzuat çerçevesinde eğitim-öğretimin herhangi bir aşamasında ilişikleri kesilecektir. Adayın söz konusu işleme kasıtlı olarak sebebiyet verdiğinin tespit edilmesi durumunda aday hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.