Bilim - Teknoloji 23 Kasım Hadi ipucu sorusu: Dünyanın, cep telefonunda oynanan ilk oyunu hangi ünlü oyunun benzeridir?
Paylaş
23 Kasım Hadi ipucu sorusu: Dünyanın, cep telefonunda oynanan ilk oyunu hangi ünlü oyunun benzeridir?

Hadi'nin 23 Kasım akşamındaki ipucu sorusu belli oldu. Soru oyunsevelerin ilgisini çekecek cinsten... Dünyanın, cep telefonunda oynanan ilk oyunu hangi ünlü oyunun benzeridir?

Hadi bu akşam 20.30'daki yarışmasında kullanıcılarına 20 bin TL'lik ödül dağıtacak. Soru, yarışmacıları eskilere götürüyor ve oyunseveleri yakından ilgilendiriyor. İşte Hadi'nin kullanıcılarına geçtiği soru: "İlk cep telefonu 1983 yılında satışa çıktı. O günden bugüne cep telefonları insanlarla iletişim kurmak dışında, oyun oynamak için daha çok kullanılır oldu. Bugünkü ipucumuz da hepimizin severek oynadığı bir oyundan geliyor. Dünyanın, cep telefonunda oynanan ilk oyunu hangi ünlü oyunun benzeridir? Bilmeyen hadici var mı?"

Haberin Devamı

CEVAP: TETRİS

Tetris, ilk olarak Haziran 1985'de Rus bilgisayar mühendisi Aleksey Pajitnov tarafından tasarlanan, 6 Haziran 1984 tarihinde yayınlanmış bir bulmaca oyunudur. Bilgisayar ortamında oynandığı gibi, asıl olarak bu oyuna yönelik çıkan oyun aletlerinde de popüler olmuştur. Özellikle 1990'larda oldukça popüler olmuştur.