Antalya 23 Nisan coşkusu

23 Nisan coşkusu

Paylaş
23 Nisan coşkusu

23 Nisan coşkusu

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu, çocukların vali, garnizon komutanı, büyükşehir belediye başkanlarından koltuğu devralması ve Karaalioğlu Parkı'ndaki etkinliklerle kutlanacak.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 99'uncu yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Antalya'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Antalya Valiliği'nce hazırlanan kutlama programında 23 Nisan Salı günü saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirilecek. 23 Nisan kutlamalarının değişmez geleneği olan çocukların yöneticilerinin koltuklarına da oturacağı bayramda Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay Polat, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve birçok kurumda yönetim çocuklara devredilecek.
Bu törenlerin ardından kutlamalar saat 10.30'da Karaalioğlu Parkı'nda sürecek. Buradaki kutlamalarda okullar çeşitli gösteriler sunacak. 20'nci Uluslararası Antalya Çocuk Festivali nedeniyle kente gelen yabancı ülke çocukları ile yerleşik yaşayan Ukraynalı çocuklar da gösteriler sunacak. 23-30 Nisan Çocuk Haftası boyunca Atatürk Evi, Antalya Müzesi ve ören yerleri çocuklar ve ailelerine ücretsiz olacak. 23 Nisan'da havanın güneşli ve sıcak olması bekleniyor.

Haberin Devamı