Gündem 235 köy yolu ulaşıma kapandı

235 köy yolu ulaşıma kapandı

Paylaş
235 köy yolu ulaşıma kapandı

Amasya ve Çorum'da dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Kar yağışı nedeniyle Çorum’da 220, Amasya’da da 15 köy yolu ulaşıma kapandı. Amasya’da dün gece başlayan ve etkili olan kar yağışı şehir merkezini beyaza bürüdü. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı 15 köy yolunun kapanmasına neden oldu. Kapanan köy yollarının açılması için, Amasya İl özel İdaresi ekipleri çalışmaları sürdürüyor.

Öte yandan da Suluova ilçesinde etkili olar kar yağışı nedeniyle Amasya Amatör Küme’de oynanması gereken Suluova Belediye Gençlik Spor ile Yeni Taşova Spor arasındaki futbol karşılaşması, saha zeminin karla kaplı olması nedeniyle iptal edildi. Kentin yüksek ilçelerinde kar kalınlığının 35 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi.

ÇORUM’DA 220 KÖY YOLU KAPALI

Çorum’da ise yüksek kesimlerde kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı. Etkili kar yağışı nedeniyle 220 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının açılması için çalışmaların devam ettiği, 27 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon ile çalışmaların yürütüldüğü belirtildi. Ayrıca ana ulaşım arterlerinde yaşanabilecek buzlanmaya karşı yollarda tuzlama çalışmalarının da süreceği belirtildi.

AMASYA- ÇORUM, (DHA)