Gündem 24. dönem POMEM başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar?

24. dönem POMEM başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar?

Paylaş
24. dönem POMEM başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar?

24. Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (2.500) ve önlisans mezunu (500) kadın aday asıl olarak alınacak. Başvurular bugün başladı son gün olarak ise 22 Nisan belirlendi. Şimdi adaylar başvuru ücretlerini, şartları ve başvurunun nasıl yapılacağını sorguluyor. İşte detaylar...

POMEM'de yeni dönem başladı. 24. dönemde lisans mezunu 2 bin 500 ve önlisans mezunu 500 kadın polis memuru alınacak. Ön başvurular 8-22 Nisan tarihlerinde yapılacak ve ücretler Halkbank'a yatırılıacak. Ön başvurudan geçen adaylar daha sonra fiziki yeterlilik ve mülakata girecek. Bu görevi yerine getirmek isteyen adaylar şimdi "Başvuru nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

a) POMEM sınavına internet üzerinden ön başvurular, 08 Nisan (dahil)-22 Nisan (dahil) 2019 tarihleri arasında saat 18.00’e kadar https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların aday tarafından gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapılacaktır.

b) e-Devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

c) e-Devlet kapısı şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

Haberin Devamı

UYARI: e-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneler doldurularak başvuru işlemi sonuçlandırılacaktır. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul Edilmez.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

a) İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 130.00 TL (Yüz) 08 Nisan 2019 saat 09:00'dan 22 Nisan 2019 saat 17:00'ye kadar Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Türkiye Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “24. Dönem POMEM Giriş Sınavı” isimli hesaba yatırılacaktır.

b) Başvuru ücreti sadece Halkbank şubelerinden, ATM'lerinden ve internet bankacılığından yatırılabilecektir.

c) Diğer bankaların şubelerinden, internet bankacılığı ve ATM'lerinden başvuru ücreti yatırma işlemi yapılmayacaktır.