Türkiye (Son Dakika) 2,5 yıllık hukuk mücadelesinde son: Marley teslim edildi

2,5 yıllık hukuk mücadelesinde son: Marley teslim edildi

Paylaş
2,5 yıllık hukuk mücadelesinde son: Marley teslim edildi

Eskişehir'de eski sevgililer Osman Orhan Baçaru ile Ezgi Bölükbaşı 'Marley' isimli köpeği paylaşamamıştı. 2,5 yıllık dava süreci 'Marley'in Osman Orhan'a verilmesi ile sonuçlandı. Golden cinsi köpek yıllar sonra Osman Orhan'a teslim edildi.

Eskişehir'de eski sevgililer Osman Orhan Baçaru ile Ezgi Bölükbaşı'nın paylaşamadığı 'Marley' isimli köpek davası sonuçlandı. 2,5 yıl süren hukuk mücadelesinde Golden cinsi köpek Osman Orhan Baçaru'ya teslim edildi. Aradan geçen zamanın ardından Marley"in kendisini tanımamasından çok endişelendiğini dile getiren Baçaru, "Ancak düşündüğüm gibi olmadı. Marley şu an çok mutlu. Çok sevinçliyim" dedi.

Haberin Devamı

Eski kız arkadaşının ikamet ettiği Aydın'a avukatı Ahmet Seyhan ile giden 24 yaşındaki Osman Orhan Baçaru, "Marley"e yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Baçaru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süre "Marley"den ayrı kaldığı için üzgün olduğunu söyledi. Köpeğin 6 yaşında olduğunu belirten Baçaru, ona yaşamı boyunca çok iyi bakacağını anlattı.

Kendisini tanımamasından korktu

Aradan geçen 2,5 yılın ardından "Marley"in kendisini tanımamasından çok endişelendiğini dile getiren Baçaru, "Ancak düşündüğüm gibi olmadı. Marley şu an çok mutlu. Çok sevinçliyim." dedi. Baçaru, yaklaşık 500 kilometre giderek teslim aldığı "Marley"in buna değer olduğunu ifade etti.

"Marley"e yeniden kavuşmak için 5 saat yolculuk yaptığını belirten Baçaru, "Marley'i çok özlemişim. Avukatlarım Ahmet Seyhan ve Oytun Süllü'ye çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Marley"in teslim alınmasını sağlayan Eskişehir Barosuna kayıtlı avukat Seyhan da davayı kazanmalarından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Marley bir eşya değil

Seyhan, hayvan hakları için önemli bir konunun davasını takip ettiklerini vurgulayarak, "Bir hayvanın eşya olmadığı, onun da bir duygusunun olduğu yönünde emsal karar arayışımız vardı. 2,5 yıl süren davanın sonunda Marley'i müvekkilime teslim ettik. Yol boyunca Osman'ın heyecanı daha da arttı. Hiç uyumadık bir gece evvel. Türkiye'de emsal bir karar çıktı. Genellikle böyle şikayetler dava konusu olmuyordu. Türk adaletine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi öğrencisi Osman Orhan Baçaru ile eski kız arkadaşı arasında paylaşılamayan köpek "Marley" ile ilgili anlaşmazlık, bir süre önce yargıya taşınmıştı. Eskişehir 3. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın karar duruşması 14 Ocak'ta yapılmış, mahkemenin hakimi "Marley"in Baçaru'ya verilmesine hükmetmişti.