Ekonomi 250 bin tatilci bayramda sahillere akın edecek

250 bin tatilci bayramda sahillere akın edecek

Paylaş
250 bin tatilci bayramda sahillere akın edecek

Ramazan Bayramı tatili, iç turizmi hareketlendirdi. İç piyasada 250 bin kişinin Ramazan Bayramı ile tatile çıkması bekleniyor

Ramazan Bayramı bu yıl 19 Ağustos Pazar günü başlayıp, 21 Ağustos Salı günü sona erecek. 18 Ağustos Cumartesi günü de eklendiğinde ortaya 4 günlük bir tatil çıkıyor.

Haberin Devamı

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Haziran ve Temmuz aylarında geçen yılın gerisinde kalan iç piyasanın, Ramazan Bayramı’yla birlikte hareketlendiğini söyledi. Bu hareketliliğin yeni yıla kadar devam edeceğine dikkat çeken Başkan Çorabatır, "İç pazarda yaz mevsiminin ilk iki ayı sürekli ertelemelerle geçti. Okulların kapanması, ardından gelen üniversite sınavları sonrasında sınav sonuçlarının açıklanması, Ramazan ayının başlaması gibi gündelik hayatın koşturmaları, insanların tatil planlarını Ramazan Bayramı ve sonrasına ertelemesine neden oldu" diye konuştu. Ramazan Bayramı tatiliyle başlayacak iç pazar hareketliliğinin Eylül ayında okulların açılmasına kadar devam edeceğini, kısa bir duraklamanın ardından Kurban Bayramı tatili ve ardından hafta sonuyla birleşen yılbaşı tatiliyle iç pazarda hızlı bir dönemin yaşanacağını belirten Başkan Çorabatır, "Yüksek sezonun hemen ardından başlayacak bu dönem, fiyatlarda yaşanacak kırılmayla birlikte iyi geçecek" dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA YÜZDE 99 DOLULUK

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Ramazan Bayramı tatili için güneyde doluluk oranlarının yüzde 90’ları aştığını söyledi. Özellikle Antalya’da bu doluluk oranlarının yüzde 99’lar seviyesinde olduğunu kaydeden Vardar, "Bayram tatili cumartesi günüyle birlikte 4 gün gibi görünmesine rağmen özellikle iç piyasada, tatilciler yaz tatilini bayramla birlikte planlama eğilimi gösterdi" dedi. Yapılan rezervasyonların genelde bayram tatilini takip eden hafta devam ettiğini kaydeden Mete Vardar, bayramın 250 bin kişilik bir turizm hareketliliği yaratacağını söyledi.

SON DAKİKACILAR YER BULAMAYACAK

Ramazan Bayramı tatil planlarını ’son dakika’ya bırakan tatilcilerin otel bulmakta zorluk çekeceği uyarısında bulunan Vardar, tatil için tercih edilen bölgelerin başında güneyde Kemer ve Belek’in Ege’de ise Bodrum ve Marmaris’in geldiğini söyledi. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, fiyatların 150 TL ile 4 bin TL arasında değiştiği 5 yıldızlı otellerde 12 taksit avantajı, 4 ay sonra ödeme gibi banka kampanyalarıyla ödeme koşullarının da son derece iyileştirildiği, uygun hale getirildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Vardar, bayram tatilinin her geçen yıl yüksek turizm sezonu takvimi içine girmesiyle birlikte farklı bir tüketici tercihi oluşmaya başladığını söyledi. Bu yıl Ramazan Bayramı sonrasında Eylül ayı için rezervasyonların yüksek olduğuna dikkat çeken Vardar, "Bir önceki yıla oranla turist sayısında yüzde 5 seviyesinde yaşanan daralmanın etkisinin Eylül ayında dağılacağını düşünüyorum. Özellikle güney sahillerinde, fiyatların kırılmaya başladığı Eylül ayında yüksek doluluk oranlarına ulaşılacak. Çok iyi bir Eylül ayı geçireceğiz" diye konuştu.

TERMAL OTELLER DOLDU

Mete Vardar, bayramda termal otellerin de tahmin üzerinde bir doluluk oranı yakaladığını söyledi. Termal oteller, Ağustos ayında Ege ve Akdeniz’in karşısına sanatçılı bayram tatili paket programlarıyla çıktı. Afyonkarahisar’da Güral Afyon Otel’de bayramın ikinci günü Petek Dinçöz sahne alacak. Oruçoğlu Termal Resort’ta ise yine bayramın ikinci günü Demet Sağıroğlu sevenleriyle buluşurken, Korel Termal Otel’de ise aynı gün sahne alacak isim Nükhet Duru olacak.

Haberin Devamı

MARDAN’DA ÜNLÜ İSİMLER

Antalya’da ise Sueno Otel’de bayramını birinci günü Sibel Can, üçüncü günü Ebru Gündeş sahne alacak. Azeri asıllı Rus İşadamı Telman İsmailov’un 1.3 milyar dolarlık yatırımı Mardan Palace’da ise üç günlük Ramazan Bayramı’nda her gün farklı bir isim sahneye çıkacak.

İstanbul gecelerinin renkli mekanı Cahide Restoran’ın ’Cahide on The Beach’ adıyla Mardan Palace’daki yeni noktasında bayramın birinci gününde Demet Akalın sahne alacak. Cahide On The Beach’de bayramın ikinci günü Murat Dalkılıç sahneye çıkacak. Dalkılıç’a Ozan Çolakoğlu eşlik edecek. Ramazan Bayramı’nın son gününde ise sahneyi Gülşen’e emanet eden Cahide’de DJ masasında yine Ozan Çolakoğlu yer alacak.