Futbol Trafik kazasında hayatını kaybeden futbolcu Ahmet Çalık son yolculuğuna uğurlandı
Paylaş
Trafik kazasında hayatını kaybeden futbolcu Ahmet Çalık son yolculuğuna uğurlandı

Bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Konyasporlu Ahmet Çalık geçirdiği trafik kazası sonrası 27 yaşında hayatını kaybetmişti. Çalık'ın 2 günlük izni nedeniyle Ankara'ya ailesinin yanına giderken kaza geçirdiği bildirildi. Genç futbolcunun naaşı ikindi namazına müteakip kılınan namazla Elmadağ'da toprağa verildi. Cenaze namazı öncesi oğlunun tabutuna sarılan Ali Çalık, "Beni yetim bıraktın. Nereye baksam onu görüyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Konyaspor'un futbolcusu Ahmet Çalık, trafik kazasında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

DHA'daki haberde, Kazanın saat 09.00 sıralarında meydana geldiği bildirildi. Ahmet Çalık'ın kullandığı 06 CLK 94 plakalı araç, Ankara-Niğde yolunda kontrolden çıkıp, şarampole devrildi. Kazayı görenlerin ihbarıyla bölgeye sağlık ekibi ve güvenlik güçleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince yapılan kontrolde, araçta yalnız olan Ahmet Çalık'ın yaşamını yitirdiği belirlendi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Son gelen bilgilere göre Çalık'ın ölümüne neden olan kazada aracının 135 metre sürüklendiği belirlendi. Hurdaya dönen araç çekici ile otoparka kaldırıldı.

"Hızlı olmasa o halde gelmezdi"

Kaza sonrası olay yerine giden bölge halkından Zeki Uğur, "Bizim kaza olunca haberimiz oldu. Onun yanında başka bir araçla seyir halinde olan başka bir arkadaş, çok süratli olduğunu söyledi. 'Gözümün önünde beni geçmesiyle uçuruma gidip takla atmaya başladı' dedi. Kazadan sonra uzağa fırlamış" dedi. Kenan Yıldırım da, kazanın ardından olay yerine gittiğini belirterek, "Ambulans ekipleri cenazenin başındaydı. Allah rahmet eylesin, bizi yaklaştırmadılar. Araba pert olmuş. Her şeyi gitmiş arabanın. Hızlı olmasaydı araç o hale gelmezdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çalık'ın naaşı ikindi namazına müteakip kılınan namazla Elmadağ'da toprağa verildi. Cenaze namazı öncesi oğlunun tabutuna sarılan Ali Çalık, "Beni yetim bıraktın. Nereye baksam onu görüyorum" diyerek gözyaşı döktü.

TRT Spor'da ise Ahmet Çalık'ın nişanlı olduğu ve yaz ayında evleneceği bildirildi. Çalık'ın Ankara'ya nikah tarihi almaya giderken kaza geçirdiği ortaya çıktı.

Futbola 2001 yılında Gençlerbirliği altyapısında başlayan Ahmet Çalık, 2013 yılına kadar başkent ekibinde kaldı ve kaptanlığa kadar yükseldi.

Stoper mevkisinde oynayan Ahmet Çalık daha sonra Galatasaray'a transfer olarak kariyer zirvesini yaşadı ve milli takımda da forma giydi.

8 kez milli formayı giyen 1994 doğumlu Çalık, 2020 yılından beri Konyaspor'da forma giyiyordu.

Başsağlığı mesajları ise peş peşe geldi:

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor’lu futbolcu Ahmet Çalık için taziye mesajı yayınladı.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu, taziye mesajında şu ifadelere yer verdi:

Konyaspor’da oynayan milli futbolcumuz Ahmet Çalık’ın Ankara – Niğde karayolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum. Milli Takımımızda da görev yapan merhum Ahmet Çalık’a Allah'tan rahmet; ailesi, Konyaspor ve tüm futbol camiasına başsağlığı dilerim.