Bilim - Teknoloji 28 Aralık Hadi ipucu sorusu: Mobil temassız ödeme yapabilmek için cep telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekir?
Paylaş
28 Aralık Hadi ipucu sorusu: Mobil temassız ödeme yapabilmek için cep telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekir?

Hadi Instagram hesabı bu akşam yapılacak olan yarışmanın ipucu sorusunu geçti. Ödül bu sefer 20 bin TL ve soru şu şekilde: Mobil temassız ödeme yapabilmek için cep telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekir?

28 Aralık Aralık akşam Hadi ipucu sorusu belli oldu. Yarışma bugün kullanıcılarına 20 bin TL ödül dağıtacak. Soru şu şekilde: Yakın alan iletişimi teknolojisi toplu taşıma hizmetleri, turistik alanlar, kütüphane hizmetleri gibi birçok alana yayılarak işlerimizi kolaylaştırmaktadır. Ancak biz onu en çok temassız ödeme özelliği üzerinden biliyoruz. İpucumuzun nereden geleceğini tahmin ettiğini düşünüyoruz. Mobil temassız ödeme yapabilmek için cep telefonlarında hangi özelliğin aktif olması gerekir?

Haberin Devamı

CEVAP: NFC (Near Field Communication)

NFC yani Near Field Communication ve Türkçe ismiyle Yakın Alan İletişimi, yeni nesil bir kablosuz iletişim teknolojisidir. NFC teknolojisi temelde, NFC standartlarına uyumlu elektronik cihazlar arasında yakın mesafeli haberleşmeyi sağlar.

2002 yılının sonlarında Sony ve Philips ortaklığında geliştirilmiş ve ISO/IEC tarafından 8 Aralık 2003 tarihinde standart olarak kabul edilmiştir. 18 Mart 2004 tarihinde Nokia, Sony ve NXP tarafından NFC Forum, NFC teknolojisinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için kurulmuştur.