Eğitim - Kariyer 28 Nisan Cuma günü okullar tatil olacak mı? (TEOG sınavı 2. dönem)

28 Nisan Cuma günü okullar tatil olacak mı? (TEOG sınavı 2. dönem)

Paylaş
28 Nisan Cuma günü okullar tatil olacak mı? (TEOG sınavı 2. dönem)

Öğrenciler ve veliler şimdiden 26 Nisan ve 27 Nisan tarihleriyle birlikte okulların 5 gün boyunca tatil olup olmayacağını merak ediyor. TEOG 2. dönem sınavı nedeniyle okullar 26 ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde tatil olacak. Peki 28 Nisan Cuma günü okullar tatil mi? Milli Eğitim Bakanlığı açıkladı

8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavına sayılı günler kaldı.

TEOG sınavlarının 27-28 Nisan'a denk gelmesi, cuma gününün tatil olup olmayacağı sorusunu akıllara getirdi.

Cuma günü de tatil olursa TEOG sınavının başlamasıyla birlikte öğrenciler 5 gün tatil yapmış olacak.


TEOG SINAVINDA OKULLAR TATİL Mİ?


26 Nisan Çarşamba ve 27 Nisan Perşembe günü yapılacak olan TEOG 2. dönem sınavı nedeniyle okullar bu 2 gün tatil olacak. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçen yıllarda olduğu gibi eğitime devam edileceğini ve 28 Nisan Cuma günü okulların tatil olmayacağını açıkladı.

Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıf öğrencileri kendi okulunda sınava girecek. Sınavın olduğu okullarda o günlerde ders işlenmeyecek.

8. sınıf öğrencileri sınava girerken diğer ilkokul ve ortaokul öğrencileri tatil yapacak. Bu günlerde liselere tatil yok.


TEOG SINAVI NEDİR?


8. sınıf öğrencilerin girdiği Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş sınavı yani TEOG iki dönemde yapılıyor.

TEOG 1. dönem sınavı 23-24 Kasım tarihlerinde yapılmıştı.

MEB tarafından açıklanan sınav takvimine göre TEOG 2. dönem sınavı 26-27 Nisan’da yapılacak.

Sınavlar üç oturumda gerçekleştirilecek ve her oturum 40 dakika sürecek.

TEOG SINAV SAATLERİ


TEOG sınavları iki günde yapılacaktır. 26 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan ilk sınav Türkçe sınavıdır. Sınav saat 09.00’da başlayacaktır. Matematik sınavı saat 10.10’da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı ise saat 11.20’de başlayacaktır.

Sınavların yapılacağı ikinci günde yani 27 Nisan 2017 tarihinde ise Fen Bilimleri sınavı, saat 09.00’da başlayacaktır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.10’da, Yabancı Dil sınavı ise saat 11.20’de başlayacaktır. Her sınav için öğrencilere 20’şer soru sorulacak ve sınavlar için 40’ar dakika süre verilecektir.


TEOG'DA HANGİ DERSLERDEN SORU ÇIKACAK?


TEOG sınavına girecek olan öğrenciler, sınavın ilk gününde Türkçe, Matematik ile birlikte Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına gireceklerdir. Bu üç sınav için toplamda 60 tane soru sorulacaktır. Sorulacak olan 60 soru için cevaplandırma süresi olarak 120 dakika verilecektir.

TEOG sınavının yapılacağı ikinci günde ise Yabancı Dil, Fen Bilimleri ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri için sınav yapılacaktır. Sınavda 3 ders için 60 soru sorulacak olup bu soruların cevaplandırılması için öğrencilere 120 dakika süre verilecektir.

TEOG sınavı için 8. Sınıf olan öğrenciler, lise eğitimine geçebilmek için 6 farklı dersten sınava gireceklerdir. Sınavlardan alınacak puanlar ile de öğrenciler puanlarının yettiği liseler için tercih işlemi yapabilecektir.


Ortak sınavlar saat kaçta başlayacak?


İlk gün gerçekleştirilecek olan sınavların saatleri:

Türkçe sınavı saat 09.00’da
Matematik sınavı saat 10.10’da
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı da saat 11.20’de başlayacaktır.

İkinci gün gerçekleştirilecek olan sınavların saatleri:

Fen Bilimleri sınavı saat 09.00’da
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.00’da
Yabancı Dil sınavı da saat 11.20’de başlayacaktır.

Yapılacak olan sınavların her birisinde 20 adet soru sorulacak olup testlerin her biri için öğrencilere 40 dakika cevaplama süresi verilecektir.

TEOG SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR


Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi ile belirlenmiş olan sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda, sınav görevlisi ve yetkilisi kişilerin tutacakları tutanaklar dahilinde öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

Sınavın geçersiz sayılacağı durumlar ise şunlardır:

- Öğrenci sınavda kopya çekerse,
- Başka birisinin yerine sınava girerse,
- Cevap kağıdı okunamaz hale gelecek şekilde karalanırsa,
- Sınava saat, küpe, cep telefonu ve çanta gibi eşyalar ile girilirse,
- Sınav evrakı sınav güvenlik kutusunun dışında posta ile Bakanlığa gönderilirse öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.


TEOG ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE UYKU ÖNERİSİ


Türk Uyku Tıbbi Derneği (TUTD) Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sinan Yetkin, bedenen ve zihnen en iyi şekilde hazırlanmaya yardımcı olacak tek şeyin iyi bir uyku olduğunu belirterek öğrencilere önerilerde bulundu:

- Son gün öncesi öğlen saatlerinde yarım saati geçmeyen kısa bir uyku, gününüzü daha verimli geçirmenizi sağlar. Ancak kesinlikle öğleden sonra uyumayın. Bu saatte yapılan uykular gece uykunuzu bozar.

- Yatma saatinden en az 3 saat öncesinde, yorucu faaliyetleri kesin. Bu saatlerde bedensel ve zihinsel gevşemeye fırsat verin. Yine akşam saatlerinde uykuyu bozabilecek çay, kahve veya kolalı içeceklerden sakının.


YATAĞA CEP TELEFONLARINIZLA GİTMEYİN


- Yatağın rahat, yatak odasının da ses ve ışıktan korunmuş olmasına dikkat edin. Yatağa yattığınızda cep telefonlarınız veya iPadlerinizle vakit geçirmeyin, bunları kapatın ve odanızın dışında tutun.

- Uyku kendi içinde birbirini tamamlayan dinamik süreçlerden oluşur. Sağlıklı bir uyku süreci, en az bölünmüş uykuyla sağlanır. Varsa uykunuzun bölünmesine neden olan alışkanlıklardan kaçının, bölünmeyi engelleyecek tedbirler alın.

- Sabah aynı saatte kalkmak uykunuzun düzeni ve biyolojik ritim dengeniz için gerekli kurallardan biridir. Sınav günü de sınavdan önce hazırlanmanız için yeterli bir süreyi gözeterek mümkünse her zaman uyandığınız saatte uyanın.



Haberin Devamı