Gündem 28 Şubat'ta 5'inci dalga

28 Şubat'ta 5'inci dalga

Paylaş
28 Şubat'ta 5'inci dalga

28 Şubat soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı

28 Şubat soruşturması kapsamında bugün ifadeye çağırılan, aralarında Balyoz davası tutukluları Dönemin Genelkurmay Harekat Daire Başkanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, MHP Milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan ve Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ile 2. Kolordu Komutanı Emekli Korgeneral Kamuran Orhon ve Genelkurmay Plan ve Prestitler Daire Başkanı Emekli Korgeneral Vural Avar, Orgeneraller Teoman Koman, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal ve Ahmet Çörekçi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne getirilerek soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcılığı'na ifade veren Doğan, Alan, Yalçın, Orhon ve Avar ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Öte yandan 28 Şubat sürecine ilişkin gerçekleştirilen 2. dalga operasyonunda gözaltı kararı bulunmasına rağmen yurtdışında olması nedeniyle bugün savcılığa gelerek ifade veren Emekli Albay Cemal Hakan Pelik'te ifadesinin ardından tutuklama talebiyle 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

4 EMEKLİ GENERAL TUTUKLANMA TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ


Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifade işlemleri tamamlanan 4 kişi daha tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili ve beraberindeki savcılar tarafından ifade işlemleri tamamlanan emekli Orgeneraller Teoman Koman, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal ve Ahmet Çörekçi, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

BİR SORUŞTURMADA DAHA ŞÜPHELİ OLDUM SEVİNCİ


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında 5. dalga operasyon başlatıldı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Muğla'da yapılan operasyonda Batı Çalışma Grubu'nun üst kurulunda yer alan dönemin bazı isimleri ifade için Ankara'ya çağrıldı. Balyoz davasının tutuklu sanığı Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın da kendisini görmeye gelen yakınlarına sarılarak hasret giderdi.

GÖZALTINA ALINAN VE İFADEYE ÇAĞRILAN İSİMLER


Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve ifadeye çağrılan isimler şöyle: Dönemin Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri emekli Orgeneral İlhan Kılıç, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Çörekçi, 96'da yaş haddinde emekli olan eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Hikmet Köksal, 28 Şubat döneminin Genelkurmay Plan Prensipler Başkanı emekli Korgeneral Vural Avar, dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman, dönemin Genel Kurmay Hareket Daire Başkanı emekli orgeneral Çetin Doğan, Balyoz Davası'nda tutuklu bulunan MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Lojistik Komutanı emekli Korgeneral Kamuran Orhan.

Emekli orgeneraller Teoman Koman, İlhan Kılıç, Hikmet Köksal ve Ahmet Çörekçi İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldü.

DOĞAN VE ALAN ANKARA ADLİYESİ'NDE


Balyoz davasının tutuklu sanıkları emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ve MHP 'den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan Ankara Adliyesi'ne getirildi.


EMEKLİ ORGENERAL ÇETİN DOĞAN: KAMBERSİZ DÜĞÜN OLUR MU?

28 Şubat süreci kapsamında ifadeye çağrılan ’Balyoz Davası’ tutuklusu emekli Orgeneral Çetin Doğan, ifade vermek için Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı katında beklerken bazı yakınlarının "Çetin Amca sende mi burdasın?" sorusu üzerine gülümseyerek, "Kambersiz düğün olur mu?" diye cevap verdi.

Bu arada Doğan ifade vermeyi beklediği sırada koridorda bulunan emekli Korgeneral Kamuran Orhon ile de ayak üstü sohbet etti. Diğer yandan yine ifadeye çağrılan Balyoz Davası tutuklusu Emekli Korgeneral Metin Yavuz Yalçın da kendisini görmeye gelen yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bugünkü operasyon ile ilgili yazılı açıklamada bulundu.

İZMİR’DE EMEKLİ KORGENERAL GÖZALTINA ALINDI


İzmir Narlıdere'de oturan emekli Korgeneral Kamuran Orhan gözaltına alındı. Gece gözaltına alınan emekli Korgenerela Kamuran Orhan, Ankara'ya gönderildi.

MUĞLADA EMEKLİ KORGENERALE 28 ŞUBAT GÖZALTISI

Muğla’nın Datça İlçesi’ndeki tatil sitesinde bulunan emekli Korgeneral Vural Avar gözaltına alındıktan sonra uçakla Ankara’ya götürüldü.

BAŞSAVCILIK'TAN AÇIKLAMA: 4 ŞÜPHELİ DAHA GETİRİLECEK


Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nden yapılan açıklamada, kamuoyunda 28 Şubat süreci olarak bilinen ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçu kapsamında İstanbul, İzmir, Silivri ve Muğla'nın Datça ilçesi Cumhuriyet Başsavcılıklarına CMK'nın 251/6. maddesi gereğince yazı yazılarak, 9 şüphelinin bugün CMK 250. madde ile yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nde ifade vermeleri için hazır edilmeleri istendiği belirtildi.

Operasyonda 9 kişinin ifadeye çağrıldığı vurgulanan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Kamuoyunda ’28 Şubat süreci’ olarak bilinen ve ’Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’ suçu ile ilgili 5 bin 237 sayılı TCK’nın 312-1(765 sayılı TCK’nın 147) maddesi kapsamında 25.05.2012 günü İstanbul, İzmir, Silivri ve Datça (Muğla) Cumhuriyet Başsavcılıklarına CMK 251-6 maddesi gereğince yazı yazılarak 9 şüphelinin 28.05.2012 pazertesi günü CMK 250. madde ile Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekiliğinde ifade vermeleri için hazır edilmeleri istenilmiştir. İfadesi alınacak şüphelilerden 5’i Ankara Cumhuriyet Vekiliğine getirilmiş, 4 şüphelinin ise İstanbul’dan Ankara’ya uçak ile nakillerinin sağlanması beklenilmektedir."

DHA-AA