Gündem Son dakika: Cemal Kaşıkçı'yla ilgili Adalet Bakanı Gül'den açıklama

Son dakika: Cemal Kaşıkçı'yla ilgili Adalet Bakanı Gül'den açıklama

Paylaş
Son dakika: Cemal Kaşıkçı'yla ilgili Adalet Bakanı Gül'den açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gül "29 Aralık'ta 1600 hakim savcı alımı için sınav yapacağız" dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Gül'ün açıklamalarından satır başları;

Gül, "Soruşturma devam ediyor. Ayrıntılar başsavcılıkta. Elde edilen bilgiler başsavcılık tarafından takdir edilecek. Soruşturma gizli bir şekilde yürütülüyor. Önemli olan olayın aydınlatılması" dedi.

'SORUŞTURMA HEMEN BAŞLATILDI'

Suudi Arabistan Konsolosluğu'nun aranması hakkında konuşan Gül, "Adli soruşturma hemen başlatıldı. Burası konsolosluk binası. Konsolosluk binasında arama için Suudi devletinin kabulü beklendi. Olayın nasıl olduğunu inceleyecek olan adli mercilerdir" ifadelerini kullandı. Gül, Kaşıkçı'nın kaybolması için Uluslararası hukukta tartışılacak önemli bir olay" dedi.

1600 HAKİM VE SAVCI İÇİN SINAV

29 Aralık'ta 1600 hakim savcı alımı için sınav yapacağız.

Haberin Devamı

BRUNSON'IN TAHLİYESİ

Adalet Bakanı Gül, Rahip Brunson kararı hakkında, "Çok tartışmaya neden oldu. ABD'nin de yaptığı kabul edilemez açıklamaları oldu. Hiçbir şekilde yargılamaları yapan Türk yargısı kararını hiçbir yerden etkilenerek vermiş değildir. Dosyadaki delillere göre baktı, karar verdi. Mahkeme bir karara vardı. Bu kişi beraat etmedi. Karar mahkumiyettir. Suçlu bulunmuştur. Bununla birlikte adli kontrol kararını veren de mahkemedir. Burada kararı veren mahkemedir" ifadelerini kullandı.